Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.11.19. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.11.19. csütörtök

agrarszektor.hu
Az ország nagyobbik felén megszűnik a köd, felszakadozik a rétegfelhőzet, és kisüt a nap, de északon és a Nyugat-Dunántúlon tartósabban vagy tartósan megmaradhat - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2020.11.19.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2020.11.19.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2020.11.19.) napon.

2020.11.19. csütörtök: Az ország nagyobbik felén megszűnik a köd, felszakadozik a rétegfelhőzet, és kisüt a nap, de északon és a Nyugat-Dunántúlon tartósabban vagy tartósan megmaradhat. A ködös vidékeken néhol szitálás előfordulhat. Késő délutántól aztán északnyugat felől felhősödés kezdődik, és egyre többfelé valószínű eső, záporeső. Napközben a déli, délkeleti szelet helyenként élénk lökések kísérhetik, majd estétől a Dunántúlon egyre nagyobb területen északnyugatira fordul a szél, megerősödik, sőt a Kisalföldön, illetve a Balaton környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 7 és 13 fok között alakul, a 10 fok alatti értékek a ködös, felhős tájakon lesznek. Késő estére 1 és 9 fok köz hűl le a levegő.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Éjszaka újra többfelé képződik köd, amely helyenként sűrű lehet, nagy területen kell rossz látási viszonyokra számítani. Napközben a látástávolság az ország nagyobb részén lassan javul. Emellett szitálás, illetve késő délutántól estétől főleg az északi és nyugati megyékben eső, zápor teheti a felhős, ködös tájakon csúszóssá az útszakaszokat.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Front estig még nem lesz fölöttünk, de a magasban zajló melegedés melegfront jellegű tüneteket (fejfájás, vérnyomás-ingadozás) okozhat.

A következő napok várható időjárása

2020.11.20. péntek: Eleinte nagyrészt erősen felhős, illetve borult idő várható. Délelőtt északnyugaton, délutántól északnyugat felől másutt is felszakadozik, csökken a felhőzet. Délen és egy konvergenciában a Duna-Tisza közén maradhat legtovább felhős az ég. Főleg a Dunától keletre fordulhat elő szórványosan eső, zápor. Délutántól inkább már csak a Duna-Tisza közén, illetve még az Északi-középhegységben valószínű csapadék (zömében eső, a hegyekben néhol esetleg havas eső). Az északi, északnyugati szél megélénkül, a Dunántúlon, illetve az északkeleti országrészben megerősödik, néhol viharossá fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 9 fok között várható.

2020.11.21. szombat: Általában kevés felhőre, sok napsütésre számíthatunk. Csapadék nem várható. Többfelé megélénkül az északi szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és -5 fok között alakul, de a fagyzugos részeken -6, -8 fokot is mérhetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 7 fok között valószínű.

Friss híreink:

Jön a mezőgazdasági drónok új generációja: magasra tette a lécet a nagy kínai gyártó
Piacra dobta a DJI az AGRAS T20 névre keresztelt okos permetező drónját. A gyártó a gépet úgy alkotta meg, hogy az a legnehezebb környezetben is képes legyen dolgozni. A drón egyebek mellett automatikus repüléstervezésre és terepérzékelésre alkalmas radarokkal lett felszerelve, meghosszabbították a repülési idejét, megnövelték a teherbíró kapacitását és egyéb hasznos funkciókkal is ellátták.

Már csak néhány nap maradt! Idén másképp, más platformon, de együtt az agrárszakma
December 3-án jön az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvénye, az Agrárszektor Konferencia. Idén egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. A hazai agrárgazdaság egyik legjelentősebb eseménye egyedülálló módon nyújt átfogó információkat az agrárgazdaság helyzetéről, és ad prognózisokat a támogatási, a finanszírozási, a piaci és az üzleti lehetőségekről, emellett napirendre veszi a legfontosabb szabályozási változásokat is. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

Súlyos problémák a krizantémbizniszben: lerántotta a leplet a magyar termesztő
A krizantémvásárlásban nagyon lassan változnak a vásárlási szokások, hiába volt ugyanis már 15 évvel ezelőtt színben és formában is óriási a választék, a vevők többsége a nagy virágú fehér vagy sárga változathoz ragaszkodott. Mostanában ugyanakkor gyorsan csökken a hagyományos fajták részaránya, és kilépett a krizantém a "csak temetővirág" kategóriából is. Az idei szezon - a pandémia miatt - viszont nem volt a hazai krizantémtermesztők álma.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?