Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.12.05. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.12.05. szombat

agrarszektor.hu
A köd és a rétegfelhőzet általában hamar feloszlik, csak kisebb körzetekben maradhat tartósabban felhős az idő, az ország nagy részén napos, fátyolfelhős idő várható - derül ki az Agrárszektor szombati (2020.12.05.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2020.12.05.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2020.12.05.) napon.

2020.12.05. szombat: A köd és a rétegfelhőzet általában hamar feloszlik, csak kisebb körzetekben maradhat tartósabban felhős az idő, az ország nagy részén napos, fátyolfelhős idő várható. Csapadék nem valószínű. A délkeleti szelet több helyen élénk, az Észak-Dunántúlon és a Dél-Alföldön olykor erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 10 és 15 fok között várható, de tartósabban felhős részeken hűvösebb is lehet. Késő estére 2 és 10 fok közé hűl le a levegő.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Számottevő csapadék nem valószínű, legfeljebb a felhősebb, párás, ködös területeken fordulhat elő szitálás, ami miatt nyálkássá válhat az útfelszín. A délkeleti szelet erős, helyenként viharos lökések kísérhetik, de ez még nem nehezíti jelentős mértékben az iránytartást.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem terheli szervezetünket, de a borongós, szürke idő negatívan befolyásolja kedélyállapotunkat. Koncentrációzavar előfordulhat.

A következő napok várható időjárása

2020.12.06. vasárnap: Az ország nagy részén gyengén felhős, napos időre számíthatunk, de főleg az Északi-középhegységben, illetve az Észak-Alföldön előfordulhatnak rétegfelhős, párás körzetek, estétől ködfoltok is. A késő délutáni óráktól nyugat, délnyugat felől erősen megnövekszik, vastagszik a felhőzet. Főleg hajnalban, reggel néhol előfordulhat jelentéktelen szitálás. Késő délutántól nyugat, délnyugat felől egyre többfelé elered az eső. A délkeleti, keleti szél főleg az Észak-Dunántúlon és a Dél-Alföldön sokfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +9, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 15 fok között várható.

2020.12.07. hétfő: Nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég. Estétől főként nyugaton, délnyugaton több helyütt képződhet köd. Sokfelé számítani lehet ismétlődő esőre. Napközben a csapadékzóna nyugatról lassanként kelet felé húzódik. A legtöbb csapadék a középső országrészben hullhat. A keleti, délkeleti szél eleinte még több helyütt erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 12 fok között alakul.

Friss híreink:

Itt a John Deere legújabb dobása: ennek sok gazda fog örülni
Szoftverfrissítést adott ki a John Deere a negyedik generációs 4600 CommandCenter érintőképernyőihez. A nagy mezőgazdasági gépgyártó a 20-3-as frissítésével már az önjáró takarmánybetakarító kombájnok is használhatják a Machine Sync funkciót arra, hogy a jobboldali, a baloldali vagy a közvetlenül a gép mögé csatlakoztatott kocsit töltsék fel a learatott terménnyel.

Elárulták a szakértők: csak így lehet talpra állítani a magyar élelmiszeripart
A magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar megújulásának, megújításának szükségessége nem kérdés. Arról azonban több elképzelés van, hogy melyek az ágazat legnagyobb gyengeségei, és hogyan lehetne ezeket kiküszöbölni. Az élelmiszeripari ágazat megerősítéséhez többek szerint egy fajta "new deal"-re van szükség, amelynek nemcsak néven kell neveznie az ágazat problémáit, de kész megoldást is kell kínálnia ezekre.

Hadat üzent a kiskereskedelmi multiknak Lázár János: ki kell szorítani őket az országból
Nyíltan protekcionista politikát hirdetett meg Lázár János a magyar élelmiszeripar megmentése és feltámasztása érdekében. A kormánybiztos szerint az elkövetkező 10 év az utolsó esélyünk arra, hogy Magyarországon létrejöjjön az erős, önellátásra képes mezőgazdaság, a korszerű feldolgozóipar és élelmiszer-termelés. A kormány a jövőben nemcsak a magyar tulajdonú feldolgozóipart és a nemzeti hozzájárulást akarja erősen támogatni, de harcot hirdetett a multinacionális kiskereskedelmi vállalatok ellen is.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?