2021. január 16. szombat Gusztáv

Hírek - Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.12.05. szombat

A köd és a rétegfelhőzet általában hamar feloszlik, csak kisebb körzetekben maradhat tartósabban felhős az idő, az ország nagy részén napos, fátyolfelhős idő várható - derül ki az Agrárszektor szombati (2020.12.05.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2020.12.05.) napon!
 
 

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2020.12.05.) napon.

2020.12.05. szombat: A köd és a rétegfelhőzet általában hamar feloszlik, csak kisebb körzetekben maradhat tartósabban felhős az idő, az ország nagy részén napos, fátyolfelhős idő várható. Csapadék nem valószínű. A délkeleti szelet több helyen élénk, az Észak-Dunántúlon és a Dél-Alföldön olykor erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 10 és 15 fok között várható, de tartósabban felhős részeken hűvösebb is lehet. Késő estére 2 és 10 fok közé hűl le a levegő.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Számottevő csapadék nem valószínű, legfeljebb a felhősebb, párás, ködös területeken fordulhat elő szitálás, ami miatt nyálkássá válhat az útfelszín. A délkeleti szelet erős, helyenként viharos lökések kísérhetik, de ez még nem nehezíti jelentős mértékben az iránytartást.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem terheli szervezetünket, de a borongós, szürke idő negatívan befolyásolja kedélyállapotunkat. Koncentrációzavar előfordulhat.

A következő napok várható időjárása

2020.12.06. vasárnap: Az ország nagy részén gyengén felhős, napos időre számíthatunk, de főleg az Északi-középhegységben, illetve az Észak-Alföldön előfordulhatnak rétegfelhős, párás körzetek, estétől ködfoltok is. A késő délutáni óráktól nyugat, délnyugat felől erősen megnövekszik, vastagszik a felhőzet. Főleg hajnalban, reggel néhol előfordulhat jelentéktelen szitálás. Késő délutántól nyugat, délnyugat felől egyre többfelé elered az eső. A délkeleti, keleti szél főleg az Észak-Dunántúlon és a Dél-Alföldön sokfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +9, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 15 fok között várható.

2020.12.07. hétfő: Nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég. Estétől főként nyugaton, délnyugaton több helyütt képződhet köd. Sokfelé számítani lehet ismétlődő esőre. Napközben a csapadékzóna nyugatról lassanként kelet felé húzódik. A legtöbb csapadék a középső országrészben hullhat. A keleti, délkeleti szél eleinte még több helyütt erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 12 fok között alakul.

Friss híreink:

Itt a John Deere legújabb dobása: ennek sok gazda fog örülni
Szoftverfrissítést adott ki a John Deere a negyedik generációs 4600 CommandCenter érintőképernyőihez. A nagy mezőgazdasági gépgyártó a 20-3-as frissítésével már az önjáró takarmánybetakarító kombájnok is használhatják a Machine Sync funkciót arra, hogy a jobboldali, a baloldali vagy a közvetlenül a gép mögé csatlakoztatott kocsit töltsék fel a learatott terménnyel.

Elárulták a szakértők: csak így lehet talpra állítani a magyar élelmiszeripart
A magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar megújulásának, megújításának szükségessége nem kérdés. Arról azonban több elképzelés van, hogy melyek az ágazat legnagyobb gyengeségei, és hogyan lehetne ezeket kiküszöbölni. Az élelmiszeripari ágazat megerősítéséhez többek szerint egy fajta "new deal"-re van szükség, amelynek nemcsak néven kell neveznie az ágazat problémáit, de kész megoldást is kell kínálnia ezekre.

Hadat üzent a kiskereskedelmi multiknak Lázár János: ki kell szorítani őket az országból
Nyíltan protekcionista politikát hirdetett meg Lázár János a magyar élelmiszeripar megmentése és feltámasztása érdekében. A kormánybiztos szerint az elkövetkező 10 év az utolsó esélyünk arra, hogy Magyarországon létrejöjjön az erős, önellátásra képes mezőgazdaság, a korszerű feldolgozóipar és élelmiszer-termelés. A kormány a jövőben nemcsak a magyar tulajdonú feldolgozóipart és a nemzeti hozzájárulást akarja erősen támogatni, de harcot hirdetett a multinacionális kiskereskedelmi vállalatok ellen is.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu