Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.03.01. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.03.01. hétfő

agrarszektor.hu
Általában néhány órás napsütésre számíthatunk, amelyet azonban gomolyfelhők zavarnak nagy területen - derül ki az Agrárszektor hétfői (2021.03.01.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2021.03.01.) napon!

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2021.03.01.) napon.

2021.03.01. hétfő: Általában néhány órás napsütésre számíthatunk, amelyet azonban gomolyfelhők zavarnak nagy területen. Számottevő csapadék nem valószínű, legfeljebb a reggeli, kora délelőtti órákban fordulhat elő a Tiszántúlon néhol gyenge eső. Nagy területen megélénkül az északkeleti szél, amely főként az Alpokalján, valamint a Nyírség, Hajdúság egyes részein meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 13 fok között alakul. Késő estére jobbára 0 és +5 fok közé hűl le a levegő.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Éjszaka a Tiszántúl egyes részein eső, havas eső is előfordulhat, ott érdemes lesz óvatosabban közlekedni. Ezt leszámítva kedvező feltételek várhatók az utakon.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Hidegfront-jellegű változásra számíthatunk. A napos, enyhe, tiszta idő kedvezően hat közérzetünkre.

A következő napok várható időjárása

2021.03.02. kedd: A hajnalra képződő köd, illetve rétegfelhőzet délelőtt mindenütt feloszlik, és ezt követően immár országszerte derült vagy gyengén felhős, napos időre számíthatunk. Csapadék nem lesz. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 15 fok között várható.

2021.03.03. szerda: Az éjjel képződő köd, illetve rétegfelhőzet délelőtt nagyrészt feloszlik, és ezt követően derült, napos idő várható. Csapadék nem lesz. Mérsékelt marad a szél. Hajnalban +2, -3, délután többnyire 10, 16 fokot mérhetünk.

Friss híreink:

Vadhúsban utazik a szabolcsi cég: különleges termékekkel hódítanák meg a piacot
Szeretnénk leküzdeni azokat a sztereotípiákat, amik az emberekben a vadhússal szemben ott vannak - mondta el az Agrárszektornak Támba Miklós, a Támba Családi Holding tulajdonosa és beruházója. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szakember beszélt arról is, hogy a gazdaság legtöbb szereplőjével ellentétben őket nem hátráltatta a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet, bizonyos szempontból nézve jól is jártak vele.

Ügyes kis mindenes: ez a robot új szintre emelheti a betakarítást a földeken
A fenntartható mezőgazdasági robotokkal foglalkozó, 3 millió dolláros, közösségi finanszírozással összegyűjtött kezdőtőkével rendelkező Farm Acres nevű startup kifejlesztett egy önálló, mezőgazdasági betakarítást segítő elekromos robotot, amelyet Carry névre kereszteltek el. A robotot azért hozták létre, hogy segítsen a gazdáknak a kézzel betakarított növények gyorsabb betakarításában, és hogy ez a munka kevesebb fizikai megerőltetéssel járjon.

Filléres trükk, ami tényleg működik: így készíts házi növekedésserkentőt a növényeknek
Gyökereztető hormonokat a legtöbben azért használnak, mert segítik a gyökérképződést, valamint a növények növekedését, emellett megvédik őket a számtalan gombás és baktériumos megbetegedéstől. Sokan bolti, szintetikus hormonokat használnak, pedig léteznek olcsó, környezetbarát megoldások is, az egyik ilyen az aloe vera, amelyből könnyedén készíthetünk házi növekedésserkentőt növényeink számára.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 19. 11:33