2021. szeptember 18. szombat Diána

Hírek - Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.07.11. vasárnap

A több-kevesebb napsütés mellett országszerte erőteljes gomolyfelhő-képződés várható - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2021.07.11.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2021.07.11.) napon.
 
 

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2021.07.11.) napon.

2021.07.11. vasárnap: A több-kevesebb napsütés mellett országszerte erőteljes gomolyfelhő-képződés várható. Délelőtt inkább a Dunántúlon és az Északi-középhegységben, délután már országszerte többfelé számítani kell záporra, zivatarra, sőt felhőszakadásra, jégesőre is. Az északkeleti szél sok helyütt megélénkül, zivatarok környezetében viharossá is fokozódhat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 33 fok között alakul.
Késő este 17 és 25 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nincs. Azonban fülledt, meleg időre készülhetünk, amely jelentősen megterhelheti majd a szervezetet. Az átkeveredés hiánya miatt az alsóbb légrétegekben magas a levegő páratartalma, ezért a légutakban a hőleadás korlátozott, így az annak hőmérsékletét közvetett módon megemeli.

A következő napon várható időjárás

2021.07.12. hétfő: A többórás napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, szórványosan várható zápor, zivatar. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás, de zivatarban viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 34 fok között valószínű.

Friss híreink:

Nem álom többé? Így aratna egy szezonban háromszor az élelmes brazil gazda
Ambíciózus, de nem lehetetlen célt tűzött ki maga elé egy brazil gazda. Antonio Luís Revolta azt tervezi, hogy a birtokán levő okos öntözési rendszer eredményeinek igazolása után egyetlen szezon alatt háromszor fog szóját betakarítani a birtokán. Ehhez technikai támogatást kapott a Coopercitrus nevű szövetkezettől, hogy felkészülhessen a projektre és hogy beszerezhesse a csúcstechnológiás öntözőberendezéseket.

Így turbózzák fel a növényeket a profik: ezzel a módszerrel garantáltan jó lesz a szüret
Külföldi mintára pár éve Magyarországon is beépült a köztudatba a biostimulátor tartalmú műtrágyák és lombtrágyák fogalma. Bebizonyította, hogy a szántóföldi kultúrákban nem csak hogy megállja a helyét, de már-már szükség is van rá. Sokan nem is gondolnák, de a kertészeti kultúrákban is legalább olyan jelentősége van ezeknek a szereknek mint a szántóföldön, hiszen nem csak a termés minőségét, de a mennyiségét is befolyásolhatjuk velük!

Szinte senkinek nem kell a magyar cseresznye: özönlik az import az országba
2019-ben 2,6 ezer hektáron termesztettek cseresznyét Magyarországon, az elmúlt tíz évben 4,8 és 12 ezer tonna között ingadozott a termésmennyiség. Hazánkban a friss cseresznye kivitele évről évre csökken a kisebb termés miatt, 2020-ban 202,9 tonnáról 194,6 tonnára csökkent az előző évihez képest, ami több mint 70 százalékos visszaesés az előző öt év átlaghoz képest. Ezzel szemben a cseresznye importált mennyisége 2020-ben 120 százalékkal 199,7 tonnára nőtt, ami 138 százalékkal volt magasabb az előző öt év átlagánál.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu