Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.07.21. szerda

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.07.21. szerda

agrarszektor.hu
A Dunántúlon túlnyomóan derült, száraz idő várható - derül ki az Agrárszektor szerdai (2021.07.21.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2021.07.21.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2021.07.21.) napon.

2021.07.21. szerda: A Dunántúlon túlnyomóan derült, száraz idő várható. Másutt azonban erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés. Kora délutánig helyenként zápor, néhol egy-egy zivatar még előfordulhat az ország keleti felén, de a délután második felére ezek is megszűnnek. Az északi, északnyugati szelet már csak kevés helyen kísérhetik erős lökések.

A hőmérséklet kora délután 24 és 28, késő este 15 és 21 fok között valószínű.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem várható.

A következő napon várható időjárás

2021.07.22. csütörtök: Gomolyfelhős, napos időre van kilátás, az északi, északkeleti határvidéken fordulhat elő egy-egy zápor. Az északi szél helyenként megélénkül. A legmelegebb délutáni órákban 24, 28 fok valószínű.

Friss híreink:

Vallott a szakember: elkerülhetetlen az újabb élelmiszerdrágulás Magyarországon
Elképesztően meleg, száraz napokat, heteket tudhatunk a hátunk mögött, ez pedig nagyon sok problémát és fejtőrést okozott a gazdáknak és a termelőknek. Az időjárás nem csak a kánikula miatt nem volt kegyes hozzájuk, hiszen alig voltak esős napok - amikor voltak, akkor viszont özönvízszerűen ömlött az eső, sőt, számos helyen jégeső. Ezek további károkat okoztak a földeken, így hiába élte túl az aszályos időszakot számos növény, a jég ellen már sok esetben nem volt mit tenni. De hogy pontosan milyen mértékű károk keletkeztek és mi várható az elkövetkezendő hónapokban, annak járt most utána az Agrárszektor.

Kilátástalan helyzetben a magyar méhészek: óriási a bizonytalanság az ágazatban
Nem sikerült talpra állnia a magyar méhészeti ágazatnak a téliesen fagyos tavasz után. Az akác elfagyása után a repce virágzását se tudták kihasználni a méhek az esős időjárás miatt. A hárs esetében már a szárazság és az aszály jelentett problémát. És hogy milyen lesz végül az idei méztermés? Milyen árakra számíthatunk idén? Az Agrárszektor erről kérdezte meg a magyar méhészeket.

Hihetetlen fejlődés előtt áll az agrárium: ezek most a legtutibb precíziós módszerek
Budapest ad otthont a 13. Európai Precíziós Gazdálkodási Konferenciának, amelyen 26 ország 116 előadója vesz részt. A július 19-22-e közötti rendezvény alkalmat ad arra, hogy az ágazat magyar szereplői megismerjék a világ mezőgazdaságában már fellelhető csúcstechnológiákat, de ugyanekkor lehetőséget nyújt a magyar fejlesztések és a magyar gyakorlatok bemutatására is.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?