2021. december 8. szerda Mária

Hírek - Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.10.25. hétfő

A ködfoltok megszűnését követően országszerte derült, napos, száraz idő várható - derül ki az Agrárszektor hétfői (2021.10.25.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2021.10.25.) napon.
 
 

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2021.10.25.) napon.

2021.10.25. hétfő: A ködfoltok megszűnését követően országszerte derült, napos, száraz idő várható. Estétől jelenhet meg kevés fátyolfelhő az Alpokalja térségében. A keleti, délkeleti szelet több helyütt élénk, Sopron környékén erős lökések kísérhetik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között alakul. Késő estére többnyire -1 és +6 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Anticiklon határozza meg térségünk időjárását, ezért fronthatással nem kell számolni az arra érzékenyeknek.

A következő napon várható időjárás

2021.10.26. kedd: A hajnali köd feloszlása után általában többórás napsütés várható. Napközben nyugat felől lassan megnövekszik a felhőzet, azonban a Tiszántúlon egész nap derült maradhat az ég. A Dunántúlon néhol előfordulhat gyenge eső, zápor a nap második felében. A légmozgás többnyire gyenge vagy mérsékelt marad. Délutánra 11 és 16 fok közé melegszik fel a levegő.

Friss híreink:

Spekuláció vagy valós áruhiány: mi áll valójában a brutális gabonadrágulás mögött?
Nem lehet tudni, meddig fog még tartani a gabona- és takarmányárak emelkedése, ahogy az sem ismeretes, mi van mögötte: valós áruhiány vagy spekuláció? – mondta az Agrárszektornak Tóth Béla, a Gyermelyi Zrt. elnök-vezérigazgatója. A szakember kifejtette, hogy egyensúlyba kellene hozni az állattenyésztés és a növénytermesztés jövedelmezőségét, mert a jelenlegi magas gabonaárak lehetetlen helyzetbe hozták az állattartókat. Tóth Béla emellett beszélt a tésztagyártás helyzetéről Magyarországon, a Gyermelyi Zrt. közép- és hosszú távú terveiről, valamint arról, hogy milyen problémák merülhetnek fel az európai, illetve a magyar agráriumban és élelmiszeriparban a generációváltás kapcsán.

8 intő jel, hogy rosszul gondozod a szobanövényeid: ezeket rengetegen elrontják
Nem mindig könnyű kitalálni, amikor hervadozik, sápadt, fakó a szobanövényünk, hogy éppen mi baja lehet. Számtalan jele lehet azonban annak, ha valami nincs rendben, ilyenek akár a barnuló lombozat, a kevés virág, a puha gyökérzet, és a hulló levelek is. Összegyűjtöttük, melyek a legegyértelműbb tünetei annak, ha nem egészséges, már-már haldoklik a szobanövényünk, de megmutatjuk azt is, hogyan lehet mindezeket elkerülni.

Óriási pusztítást végez ez a betegség a szőlőültetvényeken: így lehet védekezni ellene
Nincs könnyű dolga a növényvédőknek és a szőlőtermesztőknek idén sem, hiszen folyamatos harcot vívnak a területeken megjelenő kártevők és fertőzések ellen. A növényvédelmi előrejelzések alapján az aktuális problémát az amerikai aknázómoly és az ESCA adja, de vajon tudjuk-e mivel állunk szemben valójában?


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Agrárszektor Konferencia 2021

  Agrártámogatási reform, pénzözön a vidékfejlesztésben, világpiaci árrobbanás, forradalmi agrárinnovációk, precíziós gazdálkodás, digitalizáció. 2 nap, 10+ órányi szakmai program, 70+ előadó