Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.11.21. vasárnap

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.11.21. vasárnap

agrarszektor.hu
A rétegfelhőzet terjeszkedni kezd, emellett sokfelé képződik köd - derül ki az Agrárszektor szombati (2021.11.20.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2021.11.20.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2021.11.20.) napon.

2021.11.20. szombat: A rétegfelhőzet terjeszkedni kezd, emellett sokfelé képződik köd. Számottevő csapadék nem várható, legfeljebb szitálás alakulhat ki a ködös részeken. Többnyire gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszaki hőmérséklet általában 1 és 5 fok között alakul, de a fagyzugos helyeken gyenge fagy is lehet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem terheli szervezetünket.

A következő napon várható időjárás

2021.11.21. vasárnap: Az éjszaka képződő köd, illetve rétegfelhőzet kiterjedése fokozatosan csökken, javulnak a látási viszonyok, legnagyobb eséllyel északon maradhatnak tartósan borult, párás területek. Számottevő csapadék nem várható, legfeljebb ködszitálás fordulhat elő. A többnyire mérsékelt délies szél helyenként megélénkül.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 8, 13, a tartósan borult helyeken 4, 7 fok között valószínű.

Friss híreink:

Bombabiztos tippek nemcsak kezdőknek: így turbózhatod fel a növényeket fillérekből
Jó trükkökből sosem lehet elég, főleg, ha kertekről vagy növénytermesztésről van szó. Mivel közeledünk a télhez, így a kinti kertészkedés kezd visszaszorulni (de azért nem hanyagolható el teljesen), ám a benti növények továbbra is törődést igényelnek. Legyen szó párásításról, növényvédelemről, termesztésről vagy locsolásról, mindenre nagyszerű megoldások léteznek. Az alábbi cikkünkben egy csokorba gyűjtöttük a legjobb tippeket, melyeket minden növénytulajdonosnak érdemes lehet kipróbálnia, az eredmény magért fog beszélni!

Ellepték a diófalevelek a kerted? Így szabadulhatsz meg tőlük a legegyszerűbben
Levélhulláskor számos kérdés felmerülhet a kerttulajdonosok körében, a diófa levelei pedig mondhatni, hogy örök vitákat szülnek. Egyesek úgy tartják, hogy a diófalevelek igenis komposztálhatók és hasznosak is, azonban van az ellentábor, akik ennek a szöges ellentétét gondolják. És persze természetesen vannak, akik az égetést választják bármilyen más megoldás helyett. Ilyenkor megkérdezhetjük teljesen jogosan, hogy akkor mégis kinek van az igazság? Ennek jártunk most utána!

Itt az igazság a magyar mezőgazdaságról: ebben bőven az uniós átlag alatt vagyunk
Érezhetően csökkent tavaly az Európai Unió mezőgazdasági termelése. Az Eurostat adatai alapján a 2019-es évhez képest 2020-ban 1,1 százalékkal volt alacsonyabb az ágazat kibocsátása. A legnagyobb visszaesést Romániában mérték, míg növekedés szempontjából Litvánia teljesített a legjobban az unióban. Magyarország mezőgazdasági termelésében ugyancsak komoly csökkenést regisztráltak 2020-ban.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 18. 09:58