2022. augusztus 14. vasárnap Marcell

Hírek - Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.11.23. kedd

Az ország nagy részén napos, gyengén felhős időre van kilátás, de a Duna-Tisza közén, illetve a déli megyékben eleinte még sok felhő lehet, ott majd csak délután csökken a felhőzet, és derül ki az ég - derül ki az Agrárszektor keddi (2021.11.23.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2021.11.23.) napon.
 
 

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2021.11.23.) napon.

2021.11.23. kedd: Az ország nagy részén napos, gyengén felhős időre van kilátás, de a Duna-Tisza közén, illetve a déli megyékben eleinte még sok felhő lehet, ott majd csak délután csökken a felhőzet, és derül ki az ég. Csapadék nem valószínű. Az északi, északkeleti szél a Dunántúlon és a Tiszántúlon élénk lesz, majd délután mérséklődik a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 9 fok között várható. Késő estére -4 és +2 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Hideg fronthatás várható. Többeknél fejfájás, migrén, álmosságérzés jelentkezhet. A reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges. A szervezet görcskészsége hidegfront érkezésekor erősödik, ezzel függ össze, hogy egyes esetekben a szülések korábban indulnak meg. A hangulatunkban bekövetkező változások is a front számlájára írhatók, hidegfrontnál ugyanis introvertáltabbá válhatunk. A felső légúti hurutos megbetegedések száma megnőhet hidegfronti hatásnál, számítani lehet asztmatikus rohamok fellépésére. Halmozottabban észlelhetők az allergiás betegségek, illetve tünetek is.

A következő napon várható időjárás

2021.11.24. szerda: Az éjszaka képződött köd ritkul, megszűnik, inkább csak északkeleten maradhatnak felhős, párás körzetek, az ország nagy részén napos idő lesz a jellemző. Estétől egyre nagyobb területen számíthatunk ködre, illetve rétegfelhőzetre. Csapadéknak kicsi az esélye. A változó irányú szél többnyire mérsékelt marad. Délután 4 és 8 fok közötti értékeket mérhetünk.

Friss híreink:

Rizikós belevágni a méhészkedésbe: rengetegen rákaptak, durva árat fizetnek érte
Kevés fiatalból válik ma méhész, s még kevesebben vannak olyanok, akik elhivatottan kezdik el a foglalkozást. Az Agrárszektor által megkérdezettek szerint sokan csupán a profitot tartják szem előtt, ám ezzel a hozzáállással egy méhészet sem fenntartható hosszú távon. Ma már nagyon kevesen tudnak megélni kizárólag méhészetből, a legtöbbek számára inkább csak keresetkiegészítést nyújt a korábban szebb perspektívákat nyújtó szakma.

Drasztikus változás jön a magyar állattenyésztésben: 2022-től minden más lesz
Magyarországon, szemben több európai országgal, folyamatosan csökken az antibiotikumok felhasználása – jelentette ki Csitkovics Tibor, az Agrofeed Kft. ügyvezető igazgatója. Az Agrofeed Nemzetközi Monogasztrikus Szimpózium (AIMS) megálmodója és megvalósítója az Agrárszektornak beszélt arról is, hogy milyen következményei lehetnek az antibiotikum-használat korlátozásának az állattenyésztés során, de kifejtette a véleményét az ágazatot sújtó egyéb nehézségekről és kihívásokról is.

Bombabiztos tippek nemcsak kezdőknek: így turbózhatod fel a növényeket fillérekből
Jó trükkökből sosem lehet elég, főleg, ha kertekről vagy növénytermesztésről van szó. Mivel közeledünk a télhez, így a kinti kertészkedés kezd visszaszorulni (de azért nem hanyagolható el teljesen), ám a benti növények továbbra is törődést igényelnek. Legyen szó párásításról, növényvédelemről, termesztésről vagy locsolásról, mindenre nagyszerű megoldások léteznek. Az alábbi cikkünkben egy csokorba gyűjtöttük a legjobb tippeket, melyeket minden növénytulajdonosnak érdemes lehet kipróbálnia, az eredmény magért fog beszélni!


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Agrárszektor Konferencia 2022

  Az év legkiemelkedőbb agráreseménye a hazai szereplőknek!

  Sustainable World 2022

  Ismét jön a fenntarthatósági konferencia szeptember 6-án!