2022. január 24. hétfő Timót

Hírek - Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.12.02. csütörtök

Borult lesz az ég, inkább csak délelőtt a déli tájakon szakadozhat fel még átmenetileg a felhőzet - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2021.12.02.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2021.12.02.) napon.
 
 

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2021.12.02.) napon.

2021.12.02. csütörtök: Borult lesz az ég, inkább csak délelőtt a déli tájakon szakadozhat fel még átmenetileg a felhőzet. Sokfelé várható kiadós eső, a legnagyobb mennyiségre elsősorban a Dunántúl délnyugati és középső részein lehet számítani. Az északi hegycsúcsainkon havazhat. A délnyugati, déli szél inkább már csak délkeleten lehet élénk, néhol erős.

A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország északi felén, kétharmadán 5 és 8, délen 9 és 14 fok között alakul.
Késő este 2 és 9 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Hullámzó hidegfront érkezik, meleg, majd hideg fronthatás várható. Fejfájás, migrén, fáradtságérzet, álmatlanság jelentkezhet. A reflexidő megnyúlhat. A felső légúti hurutos megbetegedések száma megnőhet. Halmozottabban észlelhetők az allergiás betegségek, illetve tünetek is.

A következő napon várható időjárás

2021.12.03. péntek: A frontális felhőzet északnyugat felől határozottan csökken, kisüt a nap, délután már csak a Tisza menti konvergenciában lehet több-kevesebb felhő. A front intenzív csapadékzónája (melyben az eső átmenetileg havas esőbe, tapadó havazásba válthat) a déli órákban keleti országrészt is elhagyja, utána már csak a konvergencia mentén fordulhatnak elő záporok, hózáporok. Az északnyugati, északi szél többfelé lesz erős. A hőmérséklet csúcsértéke 2 és 6 fok között várható.

Friss híreink:

Mi lesz a magyar tojással? Egyre több termelő hagyja ott az ágazatot
Katasztrofális a helyzet a magyar tojástermelésben. Az előállítás költségei külön-külön és egyenként is rengeteget drágultak az utóbbi időszakban, ám a termelők ezt nem tudják érvényesíteni az átvételi árakban. A tojástermelés ma erősen veszteséges Magyarországon, ennek következtében pedig egyre több termelő hagy fel átmenetileg, vagy akár véglegesen is a tevékenységgel. Az Agrárszektor a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetségéhez fordult, hogy megtudja, milyen hatások befolyásolják most az ágazatot, mire számíthatnak a termelők a karácsonyi időszakban, és hogy látszik-e valami fény az alagút végén.

Egy hét múlva jön a hazai agrárium nagy eseménye, az Agrárszektor Konferencia
A vállalati, az államigazgatási és a pénzügyi szféra csúcselőadóit vonultatja fel az idei Agrárszektor Konferencia, amelyet december 9-10-én rendez meg Siófokon a Portfolio Csoport. A kétnapos rendezvényt Nagy István agrárminiszter nyitja meg.

Mi történik itt? Ömlik a magyar baromfihús Romániába, Bulgáriába
2021 első kilenc hónapjában az előző év azonos időszakához viszonyítva több mint egytizedével csökkent az Európai Unió baromfihúsexportja. Az Agrárközgazdasági Intézet (AKI) és a Központi Statisztikai Hivatal (KSH)adatai alapján a magyar baromfihúsok kivitele azonban csaknem egyharmadával emelkedett ugyanebben az időszakban. Magyarország baromfihús behozatala 2021 első három negyedévében ugyanakkkor több mint egyötödével csökkent. A magyar baromfihúsexport legnagyobb célpiaca Románia, Bulgária és Németország volt, a legtöbb import baromfihús pedig Lengyelországból és Romániából, valamint Hollandiából és Ausztriából érkezett.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Agrárium 2022

  A tavasz meghatározó agrárgazdasági  rendezvénye április 6-án!

  Portfolio Agrár Klub: Sorsdöntő év következik? - A magyar agrárium kilátásai 2022-től

  Ingyenes online klub 02.22-én!