2022. május 24. kedd Eszter, Eliza

Hírek - Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.01.27. csütörtök

Sok lesz felettünk a felhő, napközben néhány órás szűrt napsütés valószínű - kivétel a keleti vidékeken, ahol viszont zárt maradhat a felhőtakaró - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2022.01.27.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2022.01.27.) napon.
 
 

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2022.01.27.) napon.

2022.01.27. csütörtök: Sok lesz felettünk a felhő, napközben néhány órás szűrt napsütés valószínű - kivétel a keleti vidékeken, ahol viszont zárt maradhat a felhőtakaró. Arrafelé foltokban zúzmarás köd is előfordulhat, illetve hószállingózás, gyenge hóesés sem kizárt. A délnyugati tájak kivételével nagyobb területen kísérhetik élénk, erős lökések a fokozatosan délnyugatira forduló szelet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 2 és 8 fok között alakul, de az északkeleti határ mentén ennél alacsonyabb értékek is előfordulhatnak. Késő este többnyire -5 és +4 fok közötti értékeket mérhetnek, a gyengébben felhős, kevésbé szeles vidékeken lesz a hidegebb.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Melegfront érkezik, emiatt az arra érzékenyek körében fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomás-ingadozás előfordulhat.

A következő napon várható időjárás

2022.01.28. péntek: Észak felől tovább szakadozik, csökken a felhőzet, és felhőátvonulások várhatók több-kevesebb napsütéssel. Főleg a Dunától keletre nagyobb, vastagabb felhőtömbök is lehetnek. Éjjel elsősorban az ország északkeleti felén valószínű gyenge havazás, havas eső, néhol eső, esetleg ónos eső. Napközben elszórtan zápor, a délutáni, esti óráktól egyre inkább havas eső zápor, hózápor lehet, de néhol ónos eső sem kizárt. Az északnyugati, nyugati szelet nagy területen kísérik erős, időnként viharos lökések. Kevésbé szelet területek az északkeleti és a délnyugati megyékben lehetnek. Délutánra általában 6 és 9 fok közé melegszik fel a levegő, ennél hidegebb idő az északkeleti határ közelében valószínű.

Friss híreink:

Rengeteg ilyen hagymát árulnak a magyar boltokban: ezt jó, ha minden vásárló tudja
Rohamosan csökken a hungariukmnak számító makói hagyma termőterülete Magyarországon, ma már ugyanis egyre kevésbé éri meg a gazdáknak ezt a fajtát ültetni - tájékoztatta az Agrárszektort a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). Kiemelték, az újabb nemesítésű vöröshagymák stressztűrő képessége és hektáronkénti termésátlaga jóval meghaladja a hagyományos makói fajtákét, így sokan inkább ezeket választják, ugyanakkor az is megfigyelhető, hogy az utóbbi években számos termelő állt át vöröshagyma-termesztésről fokhagymatermesztésre a Csongrád-Csanád megyében. Nem árt azonban tudni, hogy a "makói hagyma" megnevezés általában csak marketing célból kerül feltüntetésre a termékek címkéjén, árualap nem minden esetben áll mögötte.

Új támogatást jelentett be Nagy István: rengeteg magyar gazda örülhet
Trágyafeldolgozó üzemek létrehozását segítő új támogatási konstrukció készül – jelentette be Nagy István agrárminiszter.

Óriási a lemorzsolódás ebben az ágazatban: vészesen csökken az állatok száma
Egyértelműen a sertéstartók a legnagyobb vesztesei a brutális alapanyagár-robbanásnak, és az ágazatban látni a legnagyobb mértékű lemorzsolódást az utóbbi időszakban - tájékoztatott Kulik Zoltán, a Vitafort Zrt. vezérigazgatója. Kiemelte, a kialakult helyzet egyik legfőbb oka, hogy az átvételi árak gyakorlatilag nemhogy emelkedtek, de jelentősen csökkentek, miközben a gazdák költségei elképesztő mértékben megnőttek.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben