Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.07.23. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.07.23. szombat

agrarszektor.hu
A többórás napsütést fátyol- és gomolyfelhők zavarják, azonban az Alföldön estig jobbára derült marad az ég - derül ki az Agrárszektor szombati (2022.07.23.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2022.07.23.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2022.07.23.) napon.

2022.07.23. szombat: A többórás napsütést fátyol- és gomolyfelhők zavarják, azonban az Alföldön estig jobbára derült marad az ég. A déli óráktól elsősorban az Észak-Dunántúlon, a főváros térségében, valamint az Északi-középhegységben alakulhat ki helyenként zápor, zivatar. Az északnyugatira forduló szél átmenetileg megerősödik, néhol viharossá fokozódik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton általában 36 és 41 fok között várható, de az Észak-Dunántúlon néhol csak 32, 35 fok valószínű.
Késő estére 27, 32 fokra hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: A hőség mindenki szervezetét megterheli. Fontos a folyadékpótlás, a tűző nap kerülése és a sok pihenés. A délután érkező hidegfront pedig az arra érzékenyeket terhelheti meg. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet.

A következő napon várható időjárás

2022.07.24. vasárnap: Éjszaka, reggel még hidegfront szakadozott felhőzete húzódhat felettünk, napközben sok napsütésre számíthatunk egyre kevesebb gomolyfelhővel. Reggelig szórványosan, napközben helyenként előfordulhat zápor, zivatar. Az északi, északnyugati szél megélénkül, helyenként erős, zivatarban viharos lökések is kísérhetik. A hőmérséklet hajnalban többnyire 15, 21 fok között alakul, a vízpartokon, belvárosokban, felhősebb tájakon enyhébb idő is lehet. Délután 31, 36 fok várható.

Friss híreink:

Pofonegyszerű: így garantáltan bőseges lesz a burgonyatermés a kertben
Ha létezik olyan zöldség, amely nem hiányozhat egy kiskertből sem, az bizony a burgonya. A krumplit számtalan módon elkészíthetjük és felhasználhatjuk a konyhában, így termesztése során a legfontosabb, hogy minél több gumó teremjen a növényen. Akadnak olyan filléres trükkök, amelyekkel pofonegyszerűen felturbózhatjuk, és akár meg is duplázhatjuk a burgonyatermést a kertben, ráadásul nem is kell messzire mennünk értük, hiszen akár tojáshéjjal, vagy kávézaccal is segíthetjük krumplinkat a több gumó növesztésében.

Szuperhatékony módszer a műtrágyák helyett: ez működhet, mégse használja senki
A franciaországi OCAPI kutatási program kutatói szerint az emberi vizelet értékes alternatívája lehet a vegyi műtrágyáknak. A szakemberek szerint ez a megoldás nemcsak ugyanolyan hatékony lehet, mint a jelenlegi műtrágyák, de jóval kevésbé szennyező is.

Durva, ami a sertéshússal történik itthon: ezt jobb, ha minden vásárló tudja
Egyre komolyabb a helyzet a magyar sertéságazatban, 2022 első négy hónapjában az élősertésnek mind a kivitele, mind a behozatala jelentősen csökkent az előző év azonos időszakához képest. A sertéshús exportja volumen tekintetében nem változott számottevően, értékben viszont komoly növekedés volt megfigyelhető. A sertéshús importjában azonban, mind a mennyiség, mind pedig az érték tekintetében óriási növekedést regisztráltak az Agrárközgazdasági Intézet (AKI) szakemberei. A sertéshúsok ára - az árstoppal érintett sertéscombot kivéve - folyamatosan emelkedik, a lapockánál közel 25 százalékos, a karajnál pedig több mint 45 százalékos növekedést regisztráltak 2022 júliusában az előző év azonos időszakához képest. A hazai sertéságazatot az ismert hatásokon, folyamatokon kívül váratlan események: egy csődbejelentés és egy haláleset is megrázták az utóbbi napokban.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 26. 13:31