Ilyet még nem láttál: érdekes jelenséget fotóztak a szántóföldön Pest megyében

Ilyet még nem láttál: érdekes jelenséget fotóztak a szántóföldön Pest megyében

agrarszektor.hu
Látványos és érdekes meteorológiai jelenséget kaptak lencsevégre pénteken Pest megyében, Tápiógörgye határában ugyanis párolgott a szántóföld.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Látványos felvételek készültek pénteken a szántón Tápiógyörgye határában - írja az Időkép. A videón jól látszik, hogy olyan, mintha a föld párologna.

Ez a jelenség úgy alakulhatott ki, hogy a napsütés hatására a szántó, illetve a felette lévő légréteg felmelegedett (itt most ne nyári melegre gondoljunk, a levegő nagyjából 5-6°C-os lehetett). Majd megérkezett a hózápor, vagy hódara zápor a területre, mely belepte vékonyan a tájat, illetve ezzel együtt a környezet levegőjét is lehűtötte. Amikor újra kisütött a nap, ez a vékony lepel elolvadt, és ahogy egyre jobban elkezdte újra melegíteni a talajt a napsugárzás, a talaj felszínén lévő vízzé olvadt hó párologni kezdett, de mivel a levegő még lehűtött állapotban volt, így a párolgó víz miatt könnyebben telítetté vált a talajközeli légréteg, így a nedvesség kicsapódott belőle, láthatóvá vált. Mozgása pedig a talaj közelében fújó szélnek volt köszönhető.

Címlapkép forrása: MTI/Czeglédi Zsolt

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?