Megállapodást kötött a NAIK, a Hungrana és a Vitafort

agrarszektor.hu
Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központhoz (NAIK) a dabasi Vitafort Zrt. Első Takarmánygyártó és Forgalmazó Zrt.-vel, illetve a Hungrana Keményítő- és Izocukorgyártó és Forgalmazó Kft.-vel. A megállapodás célja a GMO-mentes takarmánygyártás fejlesztése, valamint a Nemzeti Fehérjeprogram kutatás-fejlesztésének támogatása.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A GMO-mentes takarmánygyártás fejlesztésének érdekében a NAIK stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a Vitafort Zrt.-vel és a Hungrana Kft.-vel. A megállapodás védnöke Nagy István agrárminiszter volt. A becslések szerint 2050-re mintegy 9 milliárd ember él majd a földön, és ezért 70 százalékkal több élelmiszerre lesz szükség, a tudomány szerint pedig tíz éven belül akár 40 százalékkal több fehérjére is lehet majd szükség.

A Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központhoz országosan 12 kutatóintézet és négy gazdasági társaság tartozik - közölte Gyuricza Csaba, a NAIK főigazgatója. Három kutatási terület határozza meg az intézmény működését: a precíziós gazdálkodás, a klímaváltozási alkalmazkodás és a kedvezőtlen adottságú területek hasznosítási lehetőségei. Emellett pedig ismét létrehozzák az öntözési kutatóintézetet - tette hozzá.

Fontos, hogy kizárólag ellenőrzött, GMO-mentes alapanyagból állítsuk elő a termékeket, így a takarmány alapanyagokat is - hangsúlyozta Reng Zoltán, a Hungrana Kft. vezérigazgatója. A megállapodás lehetőséget jelent arra is, hogy a Nemzeti Fehérjeprogram kutatás-fejlesztését is támogassa a három intézmény.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?