Megjött a friss előrejelzés: ilyen idő vár a magyarokra a hétvégén

Megjött a friss előrejelzés: ilyen idő vár a magyarokra a hétvégén

MTI
A hétvégén is csak szórványosan várható csapadék - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Már csak néhány nap és jön az Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét - Ne hagyja ki!

A résztvevők 15% kedvezménnyel regisztrálhatnak két új májusi agrár konferenciánkra, az AgroFood 2024 és AgroFuture 2024 konferenciára!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Pénteken a többórás napsütés mellett ismét erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés. Az ország nagyobb részén nem várható csapadék, inkább csak a nyugati megyékben van esély arra, hogy kevés helyen kialakuljon zápor, zivatar. A légmozgás élénk, zivatarok környezetében erős is lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 12 és 17 fok között várható, de a hidegre érzékeny északi völgyekben ennél pár fokkal hűvösebb, a vízpartokon, belvárosi részeken kissé enyhébb lehet az idő. A csúcshőmérséklet általában 27 és 32 fok között alakul, de a Nyugat-Dunántúlon pár fokkal hűvösebb lehet az idő.

Szombaton és vasárnap a gomoly- és fátyolfelhők mellett általában hosszabb-rövidebb időre kisüthet a nap, de erősebben felhős tájak, időszakok is lesznek. Szórványosan alakulhat ki zápor, zivatar, vagyis maradnak száraz területek. A szél megélénkül, helyenként megerősödik, zivatarban viharos lökések is lehetnek. Szombaton a minimumok 11 és 21, a csúcshőmérséklet jellemzően 27 és 32 fok között valószínű, de a tartósabban felhős, csapadékos területeken ennél hűvösebb lehet az idő.

Vasárnap a hajnali 11-20 fokról délutánra többnyire 26 és 31 fok közé melegszik fel a levegő, de a tartósabban felhős, csapadékos tájakon ennél hűvösebb idő valószínű - olvasható az előrejelzésben.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?