2021. január 23. szombat Zelma, Rajmund

Hírek - Növény

Nekünk is fizet az unió

A Világgazdaság írásából kiderül, hogy Magyarországnak több mint három millió eurót térít vissza az Európai Bizottság (EB). Magyarország a korábbi agrártámogatásokban történt elszámolások miatt többletforrásokhoz jut,mivel az agrártámogatások korrekciós ellenőrzése után az EU 578,5 millió euró visszatérítést fizet 19 tagállamának.
 
 

A vidékfejlesztésre fordítandó forrásoknál kiderült ugyan, hogy az árfolyamkülönbségek miatt 2000 eurós túlzott visszafizetés történt, ezért van némi befizetési kötelezettség, azonban ezzel szemben kiderült, hogy könyvelési hibák történtek az intervenciós kukoricákhoz kapcsolódó költségeknél, ezért 3,069 millió eurót kap vissza országunk az uniótól.

Görögország nyolc csatornán keresztül 347 millió eurót kapott vissza, ez a legnagyobb visszatérítési összeg, kiemelkedik belőle egy 210,9 millió eurós korrekció, mely még egy 2006-os igénylési évben hiányosak voltak a helyszíni ellenőrzések.

A többi nagy összegű visszafizetést többnyire elszámolási hibák eredményezték. Olaszország például 39 milliót Hollandia burgonyatermelői 29 milliót várnak, Portugália és Bulgária pedig a terület alapú támogatások elszámolásában esett hibák miatt 41 és 20 millió euróval adós.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu