2022. május 24. kedd Eszter, Eliza

Hírek - Növény

Nem oszt több kristálycukrot az EU

Az EU Élelmiszersegély Program keretében a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatallal (MVH) szerződött segélyszervezetek tavaly közel 15,5 millió kilogramm élelmiszert juttattak el a rászorulóknak. Az adományokból 2 600 településen, mintegy 900 ezer ember részesült.
 
 

Az MVH koordinálásában négy segélyszervezet a Gyermekétkeztetési Alapítvány, a Katolikus Karitász, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület, valamint a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet egyebek mellett 5 800 tonna lisztet, 6 900 tonna tésztát és csaknem 1 500 tonna kekszet osztott szét a nehéz körülmények között élőknek. Az élelmiszereket előállító vállalkozásokat közbeszerzés útján választotta ki a Hivatal.

2011-ben az élelmiszerek összetétele várhatóan a korábbiak szerint alakul, ám kristálycukor osztására az Unió döntésének következtében már nem lesz lehetőség. Az első idei élelmiszerosztást májusra tervezi az MVH és az őszi, karácsony előtti időszakban is számíthatnak élelmiszerre a rászorulók. Amennyiben valamely település vagy önkormányzat csatlakozni kíván a Programhoz, további információkat a Hivatal honlapján található (77/2010-es MVH) közlemény tartalmaz.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben