2019. július 15. hétfő Henrik, Roland

Hírek - Növény

Nem oszt több kristálycukrot az EU

Az EU Élelmiszersegély Program keretében a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatallal (MVH) szerződött segélyszervezetek tavaly közel 15,5 millió kilogramm élelmiszert juttattak el a rászorulóknak. Az adományokból 2 600 településen, mintegy 900 ezer ember részesült.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Az MVH koordinálásában négy segélyszervezet a Gyermekétkeztetési Alapítvány, a Katolikus Karitász, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület, valamint a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet egyebek mellett 5 800 tonna lisztet, 6 900 tonna tésztát és csaknem 1 500 tonna kekszet osztott szét a nehéz körülmények között élőknek. Az élelmiszereket előállító vállalkozásokat közbeszerzés útján választotta ki a Hivatal.

2011-ben az élelmiszerek összetétele várhatóan a korábbiak szerint alakul, ám kristálycukor osztására az Unió döntésének következtében már nem lesz lehetőség. Az első idei élelmiszerosztást májusra tervezi az MVH és az őszi, karácsony előtti időszakban is számíthatnak élelmiszerre a rászorulók. Amennyiben valamely település vagy önkormányzat csatlakozni kíván a Programhoz, további információkat a Hivatal honlapján található (77/2010-es MVH) közlemény tartalmaz.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most extra kedvezményes áron >>

  Kelet-magyarországi Agrárfórum 2019

  Ingyenes rendezvény >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu