2022. június 29. szerda Péter, Pál

Hírek - Növény

Nem vesz vissza a tempóból az időjárás: ónos esővel indít a hét

Hétfőn reggel többfelé alakulhat ki ónos eső az országban. 13 megyére adott ki figyelmeztető előrejelzést az Országos Meteorolgiai Szolgálat (OMSZ), ebből 12-ben elsőfokú (sárga), egy megyében pedig másodfokú (narancs) figyelmeztetés van érvényben.
 
 

A Kárpát-medencét napok óta fagyos, ködös levegő tölti ki - írja az Időkép. A magasban azonban enyhül az idő és délnyugat felől nedves léghullámok érnek el bennünket. Ma még csak helyenként alakulhat ki gyenge ónos eső, ónos szitálás, hétfőn viszont már nagyobb területen készülhetünk ónos esőre. A legfrissebb előrejelzések szerint hétfőre virradó éjszaka elsősorban a déli, délkeleti tájakon alakulhat ki ónos eső, ami a reggeli órákban az északi, északkeleti megyékre is átterjedhet.

Forrás: met.hu

Az Országos Meteorológia Szolgálat jelenleg 13 megyére, köztük Budapestre adott ki figyelmeztető előrejelzést hétfőre az ónos eső miatt: 12 megyében elsőfokú (sárga), Békés megyében másodfokú (narancs) figyelmeztetés van érvényben. Itt akár több órán át hullhat az ónos eső, melynek mennyisége az 1 mm-t is meghaladhatja. Hétfőn napközben a csapadékzóna fokozatosan kelet felé mozdul el, miközben dél felől az ónos esőt egyre inkább eső fogja felváltani. 

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben