AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE
Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.
Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.
Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.
A szőlősgyöröki Trunkó Ferenc borász arról beszélt, hogy az időjárás változása miatt egyes fajták érése felgyorsult, mások pedig nem képesek alkalmazkodni a nagy nyári hőséghez - írja a sonline.hu-ra hivatkozva az Infostart. A borász tapasztalatai szerint az olaszrizling jóval korábban érik a szokottnál, a zöld veltelini pedig nagyon rosszul viseli a szárazságot, emiatt a nagy fürtű fajta egyre inkább háttérbe szorul a borvidéken.
A 170 hektáron gazdálkodó Balaton Agrár Zrt.-nél az idős ültetvények helyére már a piaci keresletnek és az időjárási változásoknak is megfelelő fajtákat választanak.
- mondta el Bohus Zoltán szőlészeti ágazatvezető. Hozzátette, a klímaváltozás miatt sokkal nagyobb hangsúlyt kell fektetniük a növényvédelemre, hiszen például a téli hideg elmaradásával a kór- és károkozók, például a lisztharmat, nem fagynak ki, és csak többszöri permetezéssel, drágább szerekkel tarthatók távol.
Bujdosó Ferenc dél-balatoni borász elmondta, már úgy alakítják az új ültetvényeiket, hogy a nap ne perzselje a fürtöket. 15-20 éve ez nem volt szempont, ahogy a szárazságtűrő fajták - a borvidékre jellemző chardonnay, kékfrankos és olaszrizling - telepítése sem.