2020. június 2. kedd Kármen, Anita

Hírek - Növény

Nincs megállapodás a Pápai Hús tőkeemeléséről

Nem született megállapodás a Pápai Hús 1913 Kft. többségi tulajdonosainak szerdai taggyűlésén az önkormányzati tőkeemelésről, ezért tovább folytatódnak az egyeztetések.
 
 

Az MTI-nek a húsipari cégtől származó információi szerint a többségi tulajdonos Dedeko Kft., és a Nyugat-Agro Kft. még nem írta alá a pápai önkormányzat 8 százalékos tulajdonrészének 50 százalékra emeléséről szóló megállapodást.

Politzer József a január 8-i taggyűlést követően azt közölte, hogy a többségi tulajdonosok szerint valamennyiük közös érdeke a pápai húsipari cég anyagi helyzetének rendezése; a pápai önkormányzat tőkeemeléséről akár már a következő, január 16-i taggyűlésen érdemi döntést hozhatnak.

Áldozó Tamás pápai polgármester az MTI-nek szerdán azt mondta: testületi ülésen tájékoztatták az önkormányzati képviselőket a húsipari céggel kötendő megállapodásról, a tulajdonos társaságokkal még további egyeztetésekre van szükség. Hozzátette: az ülésen a cég 2012-es gazdálkodásáról is tájékoztatást kaptak.

December végén jelentették be, hogy a pápai önkormányzat ötven százalék fölé emeli jelenlegi 8 százalékos tulajdoni hányadát a Pápai Hús 1913 Kft.-ben. A polgármestere akkor a tulajdonrész pontos értékét nem közölte, csak annyit mondott, hogy a tőkeemelés több milliárd forintot jelent.

A húsipari cégek megmentését kormányzati szinten koordináló Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára a decemberi pápai sajtótájékoztatón azt mondta: az önkormányzat nagyobb szerepvállalásával biztosított lesz a termelők és beszállítók folyamatos, pontos kifizetése, és a megfelelő alapanyag finanszírozása.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu