2022. augusztus 11. csütörtök Zsuzsanna, Tiborc

Hírek - Növény

Sokkal tovább tartja meg méregzöld színét ez az új paprika

Örökzöld” új paprikafajtát nemesítettek, amely az eddigieknél tovább tartja meg sötétzöld színét. Az új paprika azért marad zöld, mert sokkal több benne a színét adó klorofill.
 
 

Az új paprikafajta a nemesítők szerint főként az egészségtudatos fogyasztók számára lehet előnyös, akik a tápanyagokban gazdagabb zöldségeket részesítik előnyben. Az Overgreen-nek nevezett paprikát a hagyományos nemesítés módszereivel hozta létre a Syngenta.

Válaszokat akar a hazai agrárszektor legégetőbb kérdéseire? Kivételes kapcsolatépítési lehetőségeket keres az agráriumban és az élelmiszeriparban?
Jelentkezzen most a Portfolio kétnapos agrárkonferenciájára!
Agrárszektor 2016: két nap, 70 előadó, 800 résztvevő, és a magyar agrárszektor legforróbb témái


Az előállított paprika tovább tartja eredeti, sötétzöld színét, és az egyéb fajtáknál kissé ropogósabb. A paprika azért marad tovább zöld, mert minden sejtje kétszer annyi klorofilt tartalmaz, mint az eddigi fajták, és a klorofil molekulák is kétszer nagyobbak.

A termelők számára szempont lehet, hogy az új paprika erős felszíni szövete jobb védelmet biztosít a nap erős sugárzásával szemben, másrészt tovább őrzi meg friss zöld színét. Így a gazdáknak több idejük maradhat a termés betakarítására anélkül, hogy az túléretté válna.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Agrárszektor Konferencia 2022

  Az év legkiemelkedőbb agráreseménye a hazai szereplőknek!

  Sustainable World 2022

  Ismét jön a fenntarthatósági konferencia szeptember 6-án!