2021. május 11. kedd Ferenc

Hírek - Növény

Több pénz jut az állattenyésztésnek

Czerván György, a Vidékfejlesztési Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára elmondta, hogy az idei agrár- és vidékfejlesztési támogatásokhoz képest jövőre 20 százalékkal, azaz 130 milliárd forinttal lesz több forrás, így az erre a célra fordítható összeg 593 milliárd forint lesz, ebben az állattenyésztésnek 33%-kal több jut majd, mint idén – olvasható a Magyar Nemzetben.
 
 

Az államtitkár hozzátette, hogy az új agrárköltségvetés tervezettel a kormány főleg a vidéki foglalkoztatás növelését célozta meg. A költségvetés nem csak az adott év szükségleteit foglalja magában, hanem a múltban elmaradt kifizetések pótlására is biztosítanak forrásokat. Emiatt is lett 12 milliárd forinttal magasabb a hazai támogatások mértéke a jövő évre az ideihez képest, ebből szeretnék többek között kifizetni az elmaradt állattenyésztési támogatásokat.

A jövő évi 593 milliárd forintos agrár- és vidékfejlesztési támogatás három pilléren áll majd. Első ilyen pillér a nemzeti támogatások, mely 63,7 milliárd forintot jelent majd jönnek az uniós közvetlen támogatások, melyek 323,4 milliárd forintot jelentenek és végül az uniós társfinanszírozással működő támogatások 205,5 milliárd forintos keretösszeggel.

Az uniós közvetlen támogatások nagy része területalapú, ami mellé társul egy csökkenő, kisebb rész a piaci támogatásokból, de ez a költségvetésben nincs jelen, viszont az ágazat számolhat vele. Az államtitkár erről elmondta, hogy az összes támogatás 20% a hazai forrás, a maradék 80% uniós pénzekből tevődik össze.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu