2021. június 22. kedd Paulina

Hírek - Növény

Úgy beüt ma a tavasz, hogy megdőlhet a melegrekord az országban

Élénk, erős délnyugati szél hoz meleget a Dunántúlra, új melegrekord születhet. A tavaszias meleghez sok napsütés fog társulni, melyet csak a fátyolfelhők szűrhetnek meg. Csapadék sehol sem várható.
 
 

Kifejezetten tavaszias nappal indulhat a jövő hét, a meleget pedig leginkább Dennisnek köszönhetjük majd - írja az Időkép. A hozzá kapcsolódó, hosszan elnyúló frontrendszer előoldalán hétfőn élénk, erős délnyugati széllel érkezik meg az átlagosnál melegebb, óceáni eredetű levegő a Kárpát-medencébe.

Március 3-án rendezi meg Agrárium 2020 című évindító konferenciáját Kecskeméten a Portfolio Csoport. Az esemény napirendjére tűzi azokat a legfontosabb idei támogatási, jogszabályi, piaci, jövedelmezőségi és innovációs változásokat, amelyek ismeretére az agrárgazdaság szereplőinek feltétlenül szükségük lehet az eredményes gazdálkodáshoz. A konferencia a gyakorlatias szempontokat figyelembe véve ad választ a gazdasági döntéseknél felmerülő fontos kérdésekre. Ha tájékozott akar lenni az új évben, ne hagyja ki az Agrárium 2020 konferenciát március 3-án Kecskeméten!

A tavaszias meleg a Dunántúlon fog érződni leginkább, ahol már a hajnal is enyhe lesz: a legtöbb helyen 5-8 fok között alakulhatnak a minimumok, de a Mecsek és a Bakony északi lejtőin 9-10 fok is előfordulhat. Északkeleten ezzel szemben fagypont alatti értékekre van kilátás, és több helyen pára, köd is képződhet.

Napközben egyre több helyen feltámad a délnyugati szél, melyet több helyen élénk, a Dél-Dunántúlon erős lökések kísérhetnek. Kora délután jellemzően 9-18 fok közötti csúcshőmérsékletekre készülhetünk. Északkeleten lesz hűvösebb, ahol 9-14 fok közötti értékre van kilátás. Míg a magasabb értékeket a Dunántúlon és délen mérhetjük, ahol több helyen haladhatja meg a hőmérséklet a 15 fokot, de a délnyugati határ közeli területeken helyenként 19-20 fok is előfordulhat. Így komoly veszélybe kerül az 1998-ban ezen napon regisztrált 18,6 fokos napi melegrekord, melyet Sellyén mért az OMSZ. 

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu