2022. június 25. szombat Vilmos

Hírek - Növény

Vallott a fiatal gazda: így tud több generáció együtt dolgozni a magyar agráriumban

A Belvárdgyulai Zrt. 8000 hektáron foglalkozik növénytermesztéssel, és habár a cégnél több generáció dolgozik együtt, a fiatalok innovációra nyitottsága, valamint az idősebbek tapasztalata tökéletesen kiegészítik egymást. A cég főagronómusa Szűcs András, akinek már gyerekkorában eldőlt, hogy a mezőgazdaságban szeretne dolgozni, legfőbb célja a folyamatos fejlődés, és a vállalat eredményességének fenntartása, növelése. A Portfolio Csoport idén is díjazta a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket, 2021-ben az Év fiatal agrárszakembere díjat Szűcs András, a Belvárdgyulai Zrt. főagronómusa kapta.
 
 

A Belvárgyulai Zrt. fő ágazata a növénytermesztés, 8000 hektáron termesztenek főleg árpát, búzát, napraforgót és kukoricát, emellett sertés- és szarvasmarhatenyésztéssel is foglalkoznak, de szőlőbirtokuk is van, amihez borászat tartozik. A cég jövőben tervei között egyértelműen szerepel a jelenlegi termelőképesség fenntartása, növelése, hiszen mindig van hova fejlődni, ezért az sem utolsó szempont, hogy még eredményesebbek legyenek - mondta Szűcs András. 

Már kiskoromban is a földeket jártam édesapámmal, majd amikor idősebb lettem traktorosként helyezkedtem el a cégnél. Sosem volt kérdés, hogy a mezőgazdaságban szeretnék dolgozni, a tovább tanulásomat is így terveztem. Fontosnak tartom, hogy mindig kell, hogy legyen célja az embernek, hiszen az amikor sikerélmény tudja átjárni az embert, az élet része kell, hogy legyen.

A főagronómus beszélt arról is, hogy a cégnél több generáció dolgozik együtt, míg a fiatalok az innovációra nyitottságot, az idősebbek a tapasztalatot teszik bele a munkába. Hozzátette, ahhoz azonban, hogy ez működőképes legyen, és jó döntéseket tudjanak hozni, elengedhetetlen a közös gondolkodás. 

A Portfolio Csoport a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket idén is a Portfolio Agrárdíjakkal jutalmazta. 2021-ben Az év fiatal agrárszakembere díjat Szűcs András, a Belvárdgyulai Zrt. főagronómusa vehette át. A többi díjazottról itt találhatóak bővebb információk:

Címlapkép forrása: Portfolio

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben