Virágzó táblaszegélyek és porták - adományokat várnak hozná a gazdák

agrarszektor.hu
Adományozásra szólítják fel a lakosságot a német gazdák Brandenburg tartományban. Úgy vélik, a magánszemélyeknek is ki kell venniük a részüket a virágzó vidék megteremtéséből, amihez anyagi hozzájárulást kérnek - írja a topagrar.com.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Adakozzatok virágkeverékekre! - szólítják fel a termelők a helyi lakosságot Brandenburgban. Céljuk, hogy idén lényegesen növekedjen a virágzó terek, sorközök és táblaszegélyek aránya a tartományban. A programot azért hozták létre, mert Brandanburg az egyetlen tartomány Németországban, amelyik nem rendelkezik kifejezetten a biodiverzitás növelését szolgáló támogatási jogcímmel a mezőgazdaság számára.


Ezért  a tartományi parasztszövetség  "Brandenburg felvirágzik" mottóval kampányt indított, és áprilisban el is vetik a virágmagokat. A cél az, hogy minél nagyobb felületen valósítsák meg a méhbarát vetőmagkeverék kijuttatását, de ehhez a lakosság anyagi forrásaira is számítanak. A Kelet-német Takarékszövet máris az akció mellé állt. A parasztszövetség hangsúlyozta: a települési önkormányzatoknak és a magánszemélyeknek is tenniük kell azért, hogy a kertekben és a földeken is minél több legyen a nektárt adó virág.

Az akció talán  Brandenburg tartomány vezetőségét is elgondolkodtatja és környezetvédelmi agrártámogatások kiírására sarkallja - bizakodik a  parasztszövetség. "Ennek így kell lennie. A biodeverzitás őrzése nem várható el szívességi alapon egy bevételtorientált gazdaságtól"- magyarázza a szervezet elnöke, Henrik Wendorff. Tavaly 100 gazdálkodó vett részt a virágosabb Brandenburgért indított akcióban, és összesen  300 hektárnyi területet bocsátottak a méhlegelő kialakítására - teljesen ingyen. Idén szeretnék, ha a lakosság is honorálná erőfeszítéseiket.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?