2021. október 21. csütörtök Orsolya

Hírek - Piac

A magyar tejért kampányolnak - Marketinggel ösztönöznék a fogyasztókat

Marketingkampánnyal ösztönözné a kormány a fogyasztókat a magyar tejtermékek megvásárlására, hogy így segítse a tejkvóta rendszer eltörlése és az európai túltermelés miatt nehéz helyzetbe került magyar tejtermelőket - jelentette ki Feldman Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium (FM)agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára.
 
 

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter hétfőn jelentette be, hogy a magyar tejtermékek fogyasztására ösztönző marketingkampányt indít a kormány, ezzel is segítve a hazai tejtermelőket és - feldolgozókat. Mivel az uniós tejpiacon komoly problémák alakultak ki a túlkínálat és a túltermelés miatt, veszélybe került a gazdák megélhetése is.

Ezért a magyar kormány több, a témában érdekelt tagállammal együtt lép fel a magyar tejtermelők érdekében, de az Európai Bizottság nem találja, vagy nem alkalmazza azokat az eszközöket, amelyek Magyarországon megoldást jelentenének a tejágazat számára. Ezért van szükség nemzeti forrásból különböző állattartói támogatásokra, a most bejelentett marketingkampánnyal pedig a jó minőségű magyar tejtermékek megvásárlására szeretnék ösztönözni a fogyasztókat – jegyezte meg Feldman Zsolt.

Az államtitkár úgy véli, hogya magyar tejágazat hagyományosan belpiacra orientált, vagyis jóval többet adnak el a hazai piacon, mint külföldön, aminek előnyei és hátrányai is vannak. Ezért fontos fejleszteni a hazai fogyasztói tudatosságot.

Feldman Zsolt szerint Magyarország régóta készült a tejkvóta rendszer kivezetésére. Ezért idén, a tejtermelés megtartása miatt - támogatási csúcsként - több tízmilliárd forint értékben támogatják az állattartókat, tejtermelő gazdálkodókat. A nagymértékű árcsökkenés jelenleg komoly terhet ró a gazdákra, ugyanakkor az utóbbi években kedvező volt a környezet, most pedig egy nehezebb időszak következik. A kormány ezért támogatási oldalról mindent megtesz a könnyítés érdekében – tette hozzá az államtitkár.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu