2020. szeptember 21. hétfő Máté, Mirella

Hírek - Piac

Energiatakarékos Hitel = Zöldhitel

A K&H zöldhitel energia-megtakarítást eredményező, lakáskorszerűsítési beruházásra igényelhető lakossági finanszírozási mód. A K&H zöldhitel mellé a korszerűsített ingatlan biztosítására K&H fészek „zöld” otthonbiztosítást is lehet kötni. A környezettudatos hitel és otthonbiztosítás a mai naptól igényelhető a K&H Bank fiókjaiban.
 
 

A K&H szenzációs forinthitelből kialakított K&H zöldhitel mától igényelhető a K&H bankfiókokban energia-megtakarítást eredményező lakáskorszerűsítési célokra. A K&H zöldhitel ingatlanfedezettel főbb előnyei, hogy a beruházással elérhető energia-költség (gáz, villany, fűtés, stb.) megtakarítás hosszú távon nem csak a vállalt hitel visszafizetését támogatja, de utána is segíti a családi költségvetés energia számlákra fordított részét alacsonyan tartani. A K&H zöldhitellel finanszírozott beruházás (ok) következtében az ingatlan(ok) forgalmi értéke várhatóan jelentősen emelkedhet az ingatlanpiacon, illetve az ingatlan forgalomképessége is jelentősen megnőhet, így szükség esetén tulajdonosa gyorsabban találhat új vevőre. 


Az egyösszegben, előre történő folyósítás jelentősen támogatja az ilyen jellegű beruházások finanszírozását, hiszen a beruházások jelentős részét a vásárolt anyag, gép, berendezés költsége teszi ki az élőmunkával szemben, továbbá előny még a kedvező lakáscélú hitelkamat és törlesztőrészlet forint alapon. A nyújtható kölcsön összege minimum 1 millió Ft, maximum 10 millió Ft. 


A környezettudatos hitel többek között felvehető hőszigetelésre, nyílászárók energia-megtakarítást eredményező felújítására vagy cseréjére, fűtési rendszer és használati melegvíz ellátás korszerűsítésére, megújuló energia felhasználás növelésére, az épület/ek nyári hővédelmének javítására és hővisszanyerős szellőzési rendszer létesítésére.


„A K&H zöldhitelt elsősorban annak ajánljuk, aki energia-megtakarítást eredményező lakáscélú beruházást tervez. Az épülethez kapcsolódó energiatanúsítvány díját az ügyfél kérésére a Bank visszatéríti, valamint a értékbecslési/műszaki szakértői költségekben is kedvezményt nyújt. Ez különösen előnyös, ha esetleg állami támogatásra pályázik az igénylő az energia-megtakarítást eredményező beruházás kapcsán, hiszen a pályázathoz elengedhetetlen az energiatanúsítvány.” – mondta el Nagy Ferenc, a K&H Bank lakossági hitel és tranzakcionális szolgáltatások marketing főosztályának vezetője.


„Fontos felhívni arra is a figyelmet, hogy az energia-megtakarítást eredményező beruházással az ingatlan biztosítási értéke is megnő, így előfordulhat, hogy a már meglévő lakásbiztosítás ingatlanbiztosítási összege alacsonyabb lesz, mint az ingatlan újraépítési költsége. Az újraépítési költségnél alacsonyabb ingatlanbiztosítási összeg következménye az alulbiztosítottság lehet, amely kár esetén arányosan kisebb kártérítéshez vezethet. Fontos még megemlíteni, hogy vannak lakásbiztosítások, amelyek fedezete nem terjed ki olyan épülettartozékokra, berendezésekre, mint amik egy lakás korszerűsítésekor beépítésre kerülnek (pl. hőszigetelt vakolatok, napkollektor, stb.).” – hívta fel a figyelmet Kaszab Attila, a K&H Biztosító vezérigazgató-helyettese. „A K&H zöld otthonbiztosítások megkötése esetén a biztosítási fedezet kiterjeszthető az energia-megtakarítást eredményező lakáskorszerűsítés kapcsán beépítésre került, valamennyi berendezés, eszköz, illetve nyílászáró káraira is. Például, amennyiben a K&H zöldhitel hitelcélja kiterjed a biztosított épület falazatának hőszigetelésére is, a hőszigetelt vakolat vihar vagy felhőszakadás miatt bekövetkező kárát biztosítási eseményeként akár 1 millió forintig megtérítjük.”

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Sustainable World 2020

  A Portfolio első zöld konferenciája - a jövő vállalatainak

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu