2021. január 19. kedd Sára, Márió

Hírek - Piac

Erősíti megújuló energetikai tevékenységét a Siemens

A Siemens cég október elejétől két külön divízióba szervezi a szél- és napenergia üzletágát, hogy megerősítse megújuló energetikai tevékenységét, valamint kiaknázza e két, technológiailag és fejlettségileg is eltérő ágazat nyújtotta üzleti lehetőségeket.
 
 

A német óriáscég, a Siemens közleményben jelentette be, hogy átalakítja már meglévő megújuló energiaközpontját és külön szélenergia illetve nap- és vízenergia divíziókat hoz létre. Így a különböző érettségű technológiákban rejlő üzleti lehetőségeket minél jobb eredménytermelő képességgel lesz képes kihasználni. 

A nap- és vízenergia divízió teljes körű szolgáltatást nyújt a fotovoltaikus szegmensben, főleg a megawattos tartományban, valamint termékeket kínál majd a thermálszolár (CSP) szegmensben is. További feladata: felügyelni a Siemens vízenergetikai érdekeltségeinek és projektjeinek ellenőrzése. 

A szélenergetikai ág külön hangsúlyt óhajt fektetni új termékek és gyártástechnológiai eljárások létrehozásával, továbbá növelni szeretnék piaci részesedését Európában, de főleg Németországban.

Cél még, hogy a Siemens meg tudja őrizni piacvezető szerepét a tengeri (off-shore) szegmensben. Nemrégiben fontos feladatot kaptak, ugyanis Németország egyik legnagyobb tengeri szélpark-fejlesztéséhez szállíthat turbinákat - írja az energiacentrum.com

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu