2019. szeptember 17. kedd Zsófia

Hírek - Piac

Fellegi: az energetikai beruházásokhoz kell az EU-s támogatás

Az EU energiainfrastruktúrájának fejlesztését nem szabad kizárólag a piacra bízni, közösségi források bevonására is szükség van, mondta az eu2011.hu-nak Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter az energiaügyi miniszterek február 28-i brüsszeli tanácskozása előtt.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Az energiainfrastruktúra fejlesztésének a finanszírozás az egyik kényes pontja. A következő többéves költségvetés elfogadásáig az energiaügyi miniszterek és az uniós intézmények a finanszírozási lehetőségekről gondolkodnak – mondta Fellegi Tamás. A tagállamok egy része úgy véli, az infrastruktúrafejlesztéseket a piacnak, az iparágnak kell finanszíroznia, míg az újonnan csatlakozott tagállamok szerint uniós forrásból nyújtott támogatások is szükségesek.

Fellegi szerint különös figyelmet kell fordítani a finanszírozási szükségleteknek megfelelő, átlátható és megkülönböztetéstől mentes díjszabás kialakítására és a határokon átnyúló beruházások költségeinek megfelelő megosztására. A cél a verseny és a versenyképesség fokozása, a fogyasztókra gyakorolt hatások figyelembevételével. Ahogy azt az Európai Tanács február 4-én is hangsúlyozta, korlátozott közfinanszírozásra csak olyan projektek esetében lesz majd lehetőség, melyek támogatása az ellátásbiztonság vagy a szolidaritás szempontjából indokolt, azonban nem vonzanak kellő piaci finanszírozást.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu