2020. február 27. csütörtök Ákos, Bátor

Hírek - Piac

Fellegi: az energetikai beruházásokhoz kell az EU-s támogatás

Az EU energiainfrastruktúrájának fejlesztését nem szabad kizárólag a piacra bízni, közösségi források bevonására is szükség van, mondta az eu2011.hu-nak Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter az energiaügyi miniszterek február 28-i brüsszeli tanácskozása előtt.
 
 

Az energiainfrastruktúra fejlesztésének a finanszírozás az egyik kényes pontja. A következő többéves költségvetés elfogadásáig az energiaügyi miniszterek és az uniós intézmények a finanszírozási lehetőségekről gondolkodnak – mondta Fellegi Tamás. A tagállamok egy része úgy véli, az infrastruktúrafejlesztéseket a piacnak, az iparágnak kell finanszíroznia, míg az újonnan csatlakozott tagállamok szerint uniós forrásból nyújtott támogatások is szükségesek.

Fellegi szerint különös figyelmet kell fordítani a finanszírozási szükségleteknek megfelelő, átlátható és megkülönböztetéstől mentes díjszabás kialakítására és a határokon átnyúló beruházások költségeinek megfelelő megosztására. A cél a verseny és a versenyképesség fokozása, a fogyasztókra gyakorolt hatások figyelembevételével. Ahogy azt az Európai Tanács február 4-én is hangsúlyozta, korlátozott közfinanszírozásra csak olyan projektek esetében lesz majd lehetőség, melyek támogatása az ellátásbiztonság vagy a szolidaritás szempontjából indokolt, azonban nem vonzanak kellő piaci finanszírozást.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárium 2020 Konferencia

  Az agrárium jelen és jövője

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu