2020. augusztus 6. csütörtök Berta, Bettina

Hírek - Piac

Japán betört Magyarországra

Japán Magyarországon a legnagyobb ázsiai beruházó, és a magyar élelmiszerexport legfőbb célországa az unió után. A távol-keleti szigetország idén mutatkozik be a szeptember második felében már 78. alkalommal megrendezésre kerülő OMÉK-on. A japán emberek előszeretettel fogyasztják például a mangalicából készült magyar élelmiszereket.
 
 

A távol-keleti szigetország kormánya a köz- és magánszférával közösen tesz erőfeszítéseket a japán élelmiszeripari termékek megismertetésére a világban, és az export növelésére is. Emiatt lesz idén Japán a díszvendég az OMÉK-on - közölte Dzsunicsi Koszuge, Japán magyarországi nagykövete a rendezvény indító sajtótájékoztatóján.

Japán Magyarországon a legnagyobb ázsiai beruházó, és a magyar élelmiszerexport legfőbb célországa az unió után. A japán emberek előszeretettel fogyasztják például a mangalicából készült magyar élelmiszereket - mutatott rá Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter. Daróczi László, az Agrármarketing Centrum (AMC) ügyvezető igazgatója kiemelte, hogy az idei költségvetésük mintegy 3 milliárd forint. Ebből az OMÉK-ra 1,2 milliárd forint költhető, amit a kormány további 600 millió forinttal toldott meg. Két évvel ezelőtt 87 ezren látogattak ki a 900 kiállítót felvonultató vásárra.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Sustainable World 2020

  A Portfolio első zöld konferenciája - a jövő vállalatainak

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu