2019. november 12. kedd Jónás, Renátó

Hírek - Piac

Jövőre a lakásbérleti szerződés mellé energiatanúsítvány is jár

A kormány lakásbérleti törvénymódosítása értelmében 2012 januárjától csak energetikai tanúsítvánnyal lesz érvényes a megkötött lakásbérleti szerződés, az átvételt a bérlőnek aláírással kell igazolnia.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Az új lakásbérleti törvény szerint a bérleti szerződés megkötését megelőzően a tulajdonos köteles elkészíttetni a lakás energiatanúsítványát, ami jelenleg 40 és 120 ezer forint között mozog a piacon - írja az mfor.hu.

Az energiatanúsítvány meg kell, hogy határozza a bérbe adandó lakás fűtési energiaigényét, ezen felül pedig, a számítások végén A, B vagy C jelzésű matricával kell feltüntetni a lakás energetika besorolását. A tanúsítók javaslatot tehetnek a lakás hatékonyabb energiafelhasználására, illetve annak költségvetésére.

A tanúsítvány hozzávetőlegesen egy 10-20 oldalas dokumentum, amelynek eredeti, vagy a közjegyző által hitelesített példányát a bérleti szerződés sikeres megkötése után a tulajdonosak át kell adnia a bérlőnek.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu