2020. március 30. hétfő Zalán

Hírek - Piac

Környezetbarát piac? - Új napelemek a nagybanin

A Budapesti Nagybani Piac Zrt. 204 panelesre fejlesztette két éve működő napelem kiserőművét, így annak teljesítménye megháromszorozódott. Az erőmű jelenleg akár évi 60 000 kW villamosenergia termelésére is képes lehet, amely a piac egyéb zöld fejlesztéseivel együtt jelentős megtakarítást, és csökkenő környezetterhelést jelent.
 
 

Fejlesztette napelem kiserőművét a Budapesti Nagybani Piac. Az eredeti létesítményt 2013 végén helyezték üzembe, 15,7 kW-os teljesítménnyel, amely a mostani bővítéssel 50 kW-ra nőtt.

A megújult erőmű akár 60 000 kW villamosenergia termelésére is képes lehet, így húsz családi ház éves áramigényét is ki tudná kielégíteni. Emellett az erőmű egy kWh áramot harmincszor alacsonyabb széndioxid-terheléssel állít elő, mint a fosszilis anyagokkal dolgozó erőművek.

Előtérben a környezetvédelem
A Budapesti Nagybani Piac Zrt. a kétezres évek eleje óta előtérbe helyezte a környezetbarát működést. A piac először - a FKF Zrt.-vel együttműködve– megteremtette a szelektív hulladékgyűjtés feltételeit. Így a kommunális hulladék, illetve a fa- és a papírhulladék döntő hányada öntömörítős konténerekbe került.
Ezután az emberi fogyasztásra alkalmatlan, komposztban újrahasznosuló zöldség-gyümölcs hulladék, valamint a papír, a faanyag és a műanyaghulladék szelektív gyűjtését szervezte meg a piac.

 

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu