2021. február 28. vasárnap Elemér

Hírek - Piac

Májusban jön az ország legnagyobb szántóföldi rendezvénye! (x)

Az idei év legnagyobb szántóföldi szakmai rendezvénye az I. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow-Mezőfalva lesz. A két napos rendezvényt a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetségével közösen szervezi. Az esemény időpontja: 2017. május 31. - június 1., helyszín a Fejér megyei Mezőfalva. A belépés díjtalan.
 
 

Mezőfalván a legújabb nemesítési és kutatási eredmények mutatkoznak be a gyakorlatban, nagy és biztonságos termést ígérő fajták, hibridek, továbbá munkaeszközök, gépek, gépkapcsolatok hétköznapi, szántóföldi körülmények között, akcióban.

A rendezvényen közös programmal jelenik meg a NAK és a NÉBIH Növénytermesztési és Kertészeti Igazgatósága. A két szervezet 2015-ben kötött együttműködési megállapodást a gazdálkodók naprakész és szakszerű tájékoztatásának elősegítése érdekében. Ennek keretében a NÉBIH szakmai igazgatósága évente 8-10 alkalommal fajtabemutatókon, a NÉBIH fajtakísérleti állomásain mutatja be a legújabb szántóföldi és kertészeti növényfajok fajtáit a NAK-nál regisztrált termelőknek.
Idén a hagyományos NAK-NÉBIH fajtabemutatókon túl a mezőfalvai rendezvényen bemutatják a gazdálkodóknak a hivatalos növényfajta-kísérletek módszertanát. Az érdeklődők több növényfaj bemutatásán keresztül megismerhetik a kisparcellás kísérletek kivitelezését, azt, hogy hazai körülmények között milyen módszerrel választják ki a nagyszámú fajtajelölt közül a köztermesztés, a gazdálkodók számára legmegfelelőbb növényfajtákat. A szakemberek a szántóföldi kísérleteket bejárva mutatják majd be a borsó, az olajlen, a mustár, az olajretek és a szuperkorai kukorica fajták vizsgálatát.

A szervezők várják a mezőgazdaságban érintett vállalatok, gazdaságok, őstermelők érdeklődését is. Ha az I. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow Mezőfalva kapcsán bármilyen kérdése lenne, a szervezők a szantofoldinapok@nak.hu e-mail címen várják őket.

Útvonaltervező: https://goo.gl/maps/UmzijERQruP2

A rendezvény közvetlen Facebook linkje: www.facebook.com/events/176503056193057/

 

Ön is részt venne kiállítóként?
Amennyiben Ön vagy vállalkozása részt venne kiállítóként a rendezvényen, kérjük, töltse ki az alábbi linkekre kattintva elérhető jelentkezési lapot.
Gépes kiállítók
Egyéb kiállítók

 

A rendezvény médiatámogatója azKapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Agrár Klub: Hatalmas birtokrendezés jön a magyar földeken

  Kiknek kedvezhet és kiknek nem az új szabályozás?

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu