2021. október 16. szombat Gál

Hírek - Piac

Ön tankolna bioetanollal? A németek nem!

A német fogyasztók nem hajlandóak bioetanollal kevert üzemanyagot tankolni autójukba, ezért a piacon nem várt keresletnövekedés jött létre a normál üzemanyagok iránt. A német kormány igyekszik úrrá lenni a zűrzavaron, rendkívüli tanácskozáson keresik a megoldást hamarosan.
 
 

Németországban a bioüzemanyagok forgalombahozatala nem kapott megfelelő előkészületeket, sokkot okozva ezzel a belföldi kőolajpiacon - idézi a Deutsche Welle német napilap írását az Energiainfo. A gazdasági minisztérium tanácskozó gyűlést sürget a helyzet megoldása érdekében.

A kőolajipar ideiglenesen késleltetni kényszerül az új, Super E10 nevű, 10 százalékos bioüzemanyag-keverék szállítását a kutakra, egyszerűen azért, mert a német vásárlók túlnyomó többsége nem szándékozik autójába tölteni. A német kőolajipari egyesület (MWV) egyik tanulmánya szerint az autótulajdonosok 70 százaléka soha nem tankolna bioetanollal kevert benzint vagy gázolajat autójába, mert attól tart, hogy az maradandó károsodást okozhat a motorban. Sőt, inkább tankolnák a két legdrágább benzint, a Super és a Super Plus nevűeket.

Ez a fogyasztói viselkedés jelentős emelkedést hozott e két üzemanyagtípus keresletében, az ország 15 ezer kútja közül sok jelentett hiányt vagy teljes kimerülést a Superből. Múlt szerdán az MWV kiadványt jelentetett meg az autósok részére, amiben arról biztosította őket, hogy a Super E10 a német utakon futó autók 93 százalékára egyáltalán nem veszélyes.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu