2021. május 17. hétfő Paszkál

Hírek - Piac

Plusz kiadások a töltőállomásokon: minimálisra kell csökkenteni a benzingőzt

A benzingőz minimálisra csökkentéséről és a benzingőz-veszteségnek a forgalom egyszázad százaléka alá való leszorításáról szól a Vidékfejlesztési Minisztérium rendelettervezete.
 
 

Az új szabályoknak való megfeleléshez a benzinkutak üzemeltetőinek kisebb-nagyobb beruházásokat, átalakításokat kell végrehajtaniuk - számol be a napi.hu.

A végrehajtandó változtatások a következők: az évi 500 köbméternél többet forgalmazó benzinkutakat - illetve a legalább 100 köbmétert forgalmazókat, amennyiben beépítésre szánt területen vannak - monitoring rendszerrel kell ellátni, a töltőállomásokon a kiszolgáló kútfejet II. osztályú benzingőz-visszanyerő rendszerrel kell felszerelni, továbbá a kútnál lévő tárolótartályokat is el kell látni egy olyan berendezéssel, amely lecsapatja a benzingőzt.

Szakértők szerint a monitoring rendszer kiépítése 650-1750 euró. A benzingőz-visszanyerő működését elektronikus kijelző tudatja a betérő autósokkal, ennek az ára 90-135 euró. A kút tartályaiba kerülő véggáz-kezelő berendezés ára 5 millió forint. A mérésügyi és műszaki biztonsági hatóság eljárási díja alkalmanként 55 ezer forint, a helyszíni kiszállásé pedig alkalmanként 88 ezer forint.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu