Plusz kiadások a töltőállomásokon: minimálisra kell csökkenteni a benzingőzt

agrarszektor.hu
A benzingőz minimálisra csökkentéséről és a benzingőz-veszteségnek a forgalom egyszázad százaléka alá való leszorításáról szól a Vidékfejlesztési Minisztérium rendelettervezete.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az új szabályoknak való megfeleléshez a benzinkutak üzemeltetőinek kisebb-nagyobb beruházásokat, átalakításokat kell végrehajtaniuk - számol be a napi.hu.

A végrehajtandó változtatások a következők: az évi 500 köbméternél többet forgalmazó benzinkutakat - illetve a legalább 100 köbmétert forgalmazókat, amennyiben beépítésre szánt területen vannak - monitoring rendszerrel kell ellátni, a töltőállomásokon a kiszolgáló kútfejet II. osztályú benzingőz-visszanyerő rendszerrel kell felszerelni, továbbá a kútnál lévő tárolótartályokat is el kell látni egy olyan berendezéssel, amely lecsapatja a benzingőzt.

Szakértők szerint a monitoring rendszer kiépítése 650-1750 euró. A benzingőz-visszanyerő működését elektronikus kijelző tudatja a betérő autósokkal, ennek az ára 90-135 euró. A kút tartályaiba kerülő véggáz-kezelő berendezés ára 5 millió forint. A mérésügyi és műszaki biztonsági hatóság eljárási díja alkalmanként 55 ezer forint, a helyszíni kiszállásé pedig alkalmanként 88 ezer forint.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?