2022. augusztus 16. kedd Ábrahám

Előbbre hozott határidők

agrarszektor.hu
Az eddigi rendszertől eltérően, korábban is megkezdhetik beruházásaikat az energiaültetvények tulajdonosai, ugyan is a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) megváltoztatta az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból létrehozott energiaültetvény-támogatási, kertészetkorszerűsítési és öntözés-meliorizációs kérelmek benyújtási határidejét - olvasható a minisztérium közleményében.

A kertészetek korszerűsítésére igénylehető támogatások kérelmének beadási határidejét április 1.- május 2. -ről március 1-31 re módosította rendeletmódosításával a VM. A szeptember 1. és október 1. között leadható öntözési-meliorizációs és vízgazdálkodási kérelmeket pedig május1-31-re hozta előre 2011-től.

Emellett a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal az igénylésekhez bekéri a célterületenkénti kiadásokhoz és támogatásokhoz, valamint az ügyféltípushoz, megvalósítási helyhez és pontozáshoz kapcsolódó adatokat.

A VM a fás és lágyszárú energianövények támogatási rendszerében pedig olyan változásokhoz folyamodott, mely szerint a beruházók saját felelősségükre előbb kezdhetnek bele a finanszírozásokba, hiszen a novemer1-január 15-ig tartó határidő előbbre jött október 1. és november 15. közé.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Portfolio Future of Finance 2022
Valami másik kis szöveg
EZT OLVASTAD MÁR?