Fontos határidő közeleg: ezt tartsa észben, aki támogatáshoz szeretne jutni!

Fontos határidő közeleg: ezt tartsa észben, aki támogatáshoz szeretne jutni!

agrarszektor.hu
2019. december 20-án jelent meg az Agrárminisztérium VP3-3.1.1-19 Mezőgazdasági termelők EU-s és nemzeti minőségrendszerhez történő csatlakozásának támogatása című pályázati felhívása. A támogatás fő célja, hogy elősegítse a termelők biztosabb integrációját az élelmiszerláncba azáltal, hogy az Európai Unió és Magyarország által elismert minőségrendszerekhez csatlakoznak a termékeikkel.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Ezen minőségrendszerek keretében előállított termékek alapvetően magasabb hozzáadott értékű és minőségű élelmiszereket jelentenek, ezért a piacon való széleskörű térnyerésük, mind a mezőgazdasági- és élelmiszeripari szektorra, mind pedig a fogyasztókra jelentős pozitív hatással bír, tudhattuk meg a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) oldalán megjelent közleményből. Ennek érdekében a felhívás keretében támogatás igényelhető az említett minőségrendszerekhez való csatlakozás költségeinek térítésére.

A felhívás keretében, átalánytámogatás formájában 1000 eurónak megfelelő forintösszeget tudnak igényelni a termelők, évente, egészen 2023 végéig. A felhívás keretében az alábbi három célterületre lehet pályázatot benyújtani:

A) célterület: Az Európai Unió minőségrendszerei, melyek az Európai Bizottság elektronikus nyilvántartásaiban szereplő oltalom alatt álló elnevezéssel rendelkező, valamint földrajzi árujelzős termékek.

B) célterület: A Mezőgazdasági termékekre és élelmiszerekre vonatkozó minőségrendszerek és az önkéntes mezőgazdaságitermék-tanúsító rendszerek nemzeti elismeréséről szóló 26/2018 (X. 1.) AM rendelet (röviden: nemzeti elismerési rendelet) előírásainak megfelelő nemzeti minőségrendszerek.

C) célterület: A nemzeti elismerési rendelet előírásainak megfelelő önkéntes mezőgazdasági-termék tanúsító rendszerek.

Kép forrása: Getty Images

Azt mindenképp szem előtt kell tartania a pályázóknak, hogy jelen pályázat keretében az ökológiai termékek nem támogathatók. A támogatási kérelmek benyújtására 2020. március 2-tól lesz lehetőség a Magyar Államkincstár erre a célra rendszeresített felületén. A pályázati felhívásra rendelkezésre álló teljes keretösszeg 2,52 milliárd forint lesz.

A pályázati felhívás itt olvasható.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?