Támogatás az iszapkárosultaknak

agrarszektor.hu
350 millió forintos keretösszeggel, átmeneti állami támogatást nyújt az MVH a vörösiszap károsult állattartók, élelmiszer feldolgozók és mezőgazdasági termelők számára, melyre a kérelmeket december 1. és december 8. között nyújthatják be a katasztrófa sújtottak - rendelte el a vidékfejlesztési miniszter.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A Magyar Közlöny adta hírül a rendeletet, mely szerint a nemrégiben történt vegyi katasztrófában érintett gazdálkodók és termelők, elszenvedett káruk enyhítésére, illetve a jövő évi gazdálkodási korlátozás miatt jövedelempótló támogatást vehetnek igénybe.

Komolyan szabályozza a rendelet a kiadható támogatások igénylési feltételeit, például csak az igényelhet,aki előzetesen jelentette a vörösiszap-ömlés miatti kárát az MgSzH-nak, valamint nyilatkozik a támogatási kérelem benyújtását megelőzően igényelt átmeneti állami támogatások összegéről.

Az eljárás felfüggesztésére, illetve az alatti hiánypótlásra lehetőség nincs, a hiányos kérelmeket a hivatal elutasítja. Az erre csoportosított keretösszeg 350 millió forint, melyből 200 milliót a mezőgazdasági, valamint az állattartó gazdálkodók részére, 150 milliót pedig az élelmiszer feldolgozók részére tettek félre. Az MVH a benyújtást követő év végéig végezhet helyszíni utóellenőrzéseket.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?