Kiköltöznek Devecserre az agrárhivatalok

agrarszektor.hu
Az agrár hivatalok Devecserre költöznek, hogy segítsék az ottani vörösiszap-károsult gazdák támogatási kérelmének gyors rendezését. Ezt az intézkedés azután hozták, hogy Szabó Csaba, a vidékfejlesztési minisztérium miniszteri megbízottja az MVH és az MgSzH vezetőivel egyeztetett ez ügyben - tudósít a Vidékfejlesztési Minisztérium közleménye.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A múlt héten jelent meg a vidékfejlesztési miniszter azon rendelete, mely a károsult gazdálkodók megsegítésére hivatott. Eme jogszabály 350 millió forintot különít el a jövedelem pótló támogatásra az érintett termelőknek. Mint ahogy azt már esetleg tudhatjuk, az állattartó és mezőgazdasági termelők 200, míg az élelmiszer-feldolgozók 150 millió forintos keretet kaptak.

Ráadásul ezekre a pénzekre az érintett termelők egyszerűsített eljárásban pályázhatnak december 1. és 8. között, a cél pedig az, hogy a termelők ezeket még karácsony előtt megkapják. Emiatt a rövid határidő, illetve az elszenvedett kár nagysága miatt a miniszteri megbízott, Szabó Csaba kezdeményezte, hogy helyben hajtsák végre az ügyintézést.

A regisztrált termelőknek első lépésben a károsultságukat igazoló dokumentumokat kell begyűjteniük az MgSzH-tól, majd ezekkel a dokumentumokkal kérelmezhetik a támogatást az MVH-nál. A két területileg illetékes hivatal munkatársai a devecseri falugazdász irodájába költözött erre az időre, ahol teljes munkaidőben várják a gazdálkodókat, és minden kérdésükre válaszolnak, valamint segítenek a nyomtatványok kitöltésében.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?