Lassan elkészül a mezőgazdasági stratégia

agrarszektor.hu
A vidék szerepe a jövőben címen konferenciát tartottak Kiskunfélegyházán. Ezen Dr. Ángyán József, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) parlamenti államtitkára beszélt az agrárium hazai helyzetéről, fontosnak tartott,a hogy a mezőgazdasági stratégia megalkotásában egyetértésre van szükség, ami nem lehet teljes az érdekcsoportok miatt. Véleménye szerint csak a gazdagabb vállalkozások tudtak élni a pályázatok adta lehetőségekkel - írta a Kis-kunság On-line.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Társadalmi vitára előzi meg a már elkészülő félben lévő mezőgazdasági ágazati stratégia kihirdetését. A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatalban pontosan azért tartottak konferenciát, hogy ezt a társadalmi vitát, hogy a kormány terveiről, valamint az agrárium helyzetéről a kistérség civil egyesületei és szervezetei pontos tájékoztatást kapjanak.

A konferencián elmondta álláspontját Dr. Ángyán József , a VM parlamenti államtitkára, ebben kifejtette, hogy várhatóan nem lesz teljes az elfogadottsága az új agrár stratégiának, mivel ezt a fajta konszenzust nem lehet elérni minden érdekcsoport szempontjából. Hozzátette, hogy a kormánynak nem nagyon vannak már tartalékai, mivel a nemzeti vagyon nagy része eltűnt. A pályázatokról elmondta, hogy a kiírási feltételek miatt az uniós pénzekhez csak a nagyobb vállalatok tudtak hozzájutni az elmúlt években.

A kiskunfélegyházi civil Szervezetek Szövetségének elnöke elmondta, hogy véleménye szerint nagyon fontos az, hogy a mezőgazdaság prioritást élvezzen, hiszen az új kormánytól minden gazdálkodó ezt reméli, mivel ha ez nem történik meg, akkor a lakosság ezen része komoly megélhetési gondokkal kerül szembe.

A konferencián még Szabó László, Bugac polgármestere prezentációt tartott a magyar falvak lehetőségeiről a XXI. században, illetve Kiss Kálmán agrármérnök a biotermesztés térségi kilátásait ismertette.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?