2023. június 4. vasárnap Bulcsú

Máig lehet jelentkezni az iskolatej programra!

agrarszektor.hu
Idén kétszer annyi pénzt költenek az iskolatej programra, mint tavaly. Újdonság, hogy mostantól nemcsak az iskolafenntartók, hanem közvetlenül a tejfeldolgozók is pályázhatnak, és a pénzhez jóval rövidebb idő alatt juthatnak az érintettek - hangzott el a Kossuth Rádió műsorában.

Az uniós kezdeményezésű iskolatej program pedig 2004 óta működik Magyarországon. Eddig 160 ezer iskolás jutott minden nap iskolatejhez a program segítségével. Idén - számítások szerint - legalább 30 ezerrel többnek jut a támogatás növelése miatt.

Ebben az évben már a tejfeldolgozók is pályázhatnak a pénzre. Az Egertej már be is nyújtotta igényét. Almási Csaba gazdasági igazgató-helyettes azt mondta: így könnyebben jutnak majd a pénzükhöz. Ugyanis korábban előfordult, hogy az iskolafenntartó önkormányzat késett a kifizetéssel.

A szaktárca arra számít, hogy az adminisztratív könnyítés miatt többen kapcsolódnak a programba - mondta Feldman Zsolt helyettes államtitkár. Ha év közben elfogyna a pénz, és további igény van rá, a rendelkezésre álló 800 millió forintot kiegészítik - mondta a helyettes államtitkár.

 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Találkozzunk június 8-án Balatonfüreden!
BUDAPEST - Pörgessük fel együtt a hazai KKV szektort!
Ingyenes rendezvény június 6-án!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2023. június 3. 11:06