Figyelem: itt az állatjóléti támogatások beadási határideje!

agrarszektor.hu
Január végéig lehet igényelni az állatjóléti támogatásokat. A baromfi ágazatra jutó 4 milliárd forint éves támogatás egészét, míg sertéstartók esetében a 2010. utolsó negyedévére járó pénzeket lehet igényelni most január 31-én éjfélig. A sertéságazat 2010 egészére 6 milliárd forintra tarthatott számot - olvasható a Magyar Agrárkamara közleményében.

Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét Four Points by Sheraton

Március 19-én rendezi meg a Portfolio Csoport kecskeméti Agrárium 2024 Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb szakma eseménynek számít a tavaszi agrárrendezvények sorában.

Előad többek között Andréka Tamás, Bene Zoltán, Éder Tamás, Győrffy Balázs és Herczegh András is!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

2010-ben is igénybe vehető a sertés és baromfitartók részére az előírásokon túlmutató állatjóléti kötelezettségvállalás ellentételezésére szolgáló támogatás, melynek mértéke a sertéseknél 6 milliárd, a baromfiknál 4 milliárd forint - olvasható a Magyar Agrárkamara közleményében.

Az állatjóléti támogatás baromfi esetében az adott támogatási évben január 1. és december 31. között letelepített napos baromfira (tömésre nevelt libára és kacsára), beólazott jércére és beólazott előnevelt pulykára, illetve levágott összes baromfifélére, baromfiállományonként egy alkalommal a tárgyévet követő hónap utolsó napjáig, a sertések esetében, a teljes negyedévre, közvetlenül vagy kereskedő útján, vágóhídra vagy élve külföldre kiszállított vágósertések, vagy tenyésztésre értékesített koca süldőkre igényelhető, kérelmezőnként egy alkalommal, a tárgynegyedévet követő hónap utolsó napjáig, azaz 2011. január 31-ig.

Az állatjóléti támogatások az alábbi, 5 éves kötelezettség vállalása esetén nyújthatók:

Baromfi
a) a takarmány nem kívánatos anyagtartalma mentességének biztosítása,
b) mechanikai sérülések megelőzéséhez szükséges feltételek biztosítása,
c) kíméletes állatmozgatás és szállítás biztosítása,
d) állati fehérjementes takarmány felhasználása, vagy
e) a takarmányozáshoz ivóvíz minőségű víz biztosítása esetén.

Sertés
a) az előírtnál legalább 10%-kal nagyobb férőhely,
b) a tartási rendszerben természetes feltétel,
c) legalább 9 órán át természetes vagy legalább 11 órán át mesterséges fény,
d) a verekedések, kimarások megelőzéséhez szükséges feltételek,
e) a takarmányozáshoz ivóvíz minőségű víz,
f) az almozás, vagy
g) a megfelelő mikroklíma

A baromfi állatjóléti támogatási igényeket 2010-re, míg a sertések esetében a 2010. utolsó negyedévre vonatkozóan 2011. január 31-ig kell benyújtani, az MVH által rendszeresített, az MVH honlapján közleményben közzétett formanyomtatványon, az igénylő lakhelye/székhelye szerint illetékes MVH megyei kirendeltségéhez, postai úton - hívja fel a figyelmet a Magyar Agrárkamara állattenyésztési osztálya.

A támogatási kérelmekhez csatolni kell az egyes jogcímeknél meghatározott dokumentumok mellett, az 5 éves kötelezettségi vállalásról szóló nyilatkozatot, igazolást a szakmai szervezeti tagságról, az állategészségügyi hatóságnak az állategészségügyi nyilvántartási kötelezettségek és szabályok betartásáról szóló igazolását, valamint a baromfi esetében, a Baromfi Termék Tanács javaslatával és ellenjegyzésével ellátott, szakmai ellenőrzési lapot.

A támogatási kérelemhez továbbá csatolni kell az 1/2011 MVH közlemény mellékletében szereplő Nyilatkozatot, amelynek hiányában a kérelem érdemi vizsgálat nélkül elutasításra kerül.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Egyensúly a szakértelem és a megfizethető árak között (x)

2024-től elérhető a piacon a BASF által kifejlesztett, kizárólag a KITE által forgalmazott költséghatékony gombaölőszer-kombináció, mely megbízható védelmet nyújt a legtöbb levélbetegség ellen a kalászos szegmensben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
Még early bird kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?