Ismét van pénz az állattenyésztési ágazatban!

agrarszektor.hu
Március végén lépett hatályba az a minisztériumi rendelet, amely módosította az egyes állatbetegségek megelőzésével, illetve leküzdésével kapcsolatos támogatásokról szóló rendeletet. Ezzel párhuzamosan a vidékfejlesztési miniszter visszavonta azt az elmúlt év szeptember végi közleményét is, ami az érintett támogatási intézkedés végrehajtását forráshiány miatt felfüggesztette.

Közeleg a tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye: Agrárium 2024 konferencia, március 19., Kecskemét

Előad többek között Nagy István, Kulik Zoltán, Andréka Tamás, Győrffy Balázs, Éder Tamás, Hadászi László, Ruck János, és még sokan mások.

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A módosítás alapján a baromfi ágazatban 1,35 milliárd forint, míg az egyéb állatfajok vonatkozásában 5,685 milliárd forint az idén felhasználható támogatási keret, amelynek terhére teljesíthetők a 2010-ről áthúzódó kifizetések, valamint a 2011-ben elvégzett szolgáltatásokra vonatkozó támogatások. A baromfi ágazatban a 2010 decemberében elvégzett szolgáltatást tartalmazó kérelmek esetében a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) már ki is adta azokat a határozatokat, amelyek alapján a jogos támogatásokat az érintett termelők részére a Baromfi Termék Tanács folyósítja.


Az MVH 2011. március végén megkezdte továbbá a sertés ágazatban igénybe vehető állatjóléti támogatások 2010. negyedik negyedévére vonatkozó támogatási határozatainak kiadását. Az erre az időszakra rendelkezésre álló mintegy 1,1 milliárd forint támogatás kifizetése április első felében befejeződik. Április első hetében elkezdődött a baromfi ágazatban igénybe vehető állatjóléti támogatások 2010. évére vonatkozó támogatási határozatainak kiadása is. Az erre az időszakra rendelkezésre álló 4 milliárd forint támogatás kifizetése április második felében fejeződik be.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Heti fókusz: STOP STRESSZ! (x)

A tél végi szokatlanul meleg időjárás után fel kell készülnünk a kora tavaszi fagykárok megjelenésére szántóföldi kultúráinkban is.

Támogatott tartalom

Nagy termőképességű LG kukoricák (x)

Tavaly rég nem látott mélységbe zuhant a kukorica vetésterülete Magyarországon. A VSZT felmérése szerint a vetésterület 746 ezer ha körül alakult a 2023-as évben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?