2023. szeptember 26. kedd Jusztina

29 millió euró a szőlő- és borágazatba

agrarszektor.hu
Idén 29 millió euró, mintegy 8,5 milliárd támogatás érkezik a hazai bor- és szőlőágazatba Feldman Zsolt elmondása szerint.

Jön a magyar agrárium kihagyhatatlan toprendezvénye, az Agrárszektor Konferencia | 2023. november 29-30., Siófok

A rendezvény az éves agráresemények összegzése és értékelése mellett hosszabb távú jövőképet is felvázól a résztvevők számára a megalapozott fejlesztési és beruházási döntésekhez. A konferencián a hazai államigazgatási, banki, vállalati és érdekképviseleti szféra csúcsvezetői nyújtanak első kézből származó, releváns információkat, amelyek az agrárgazdaság valamennyi szereplője – a termelők, az élelmiszergyártók és a kereskedők – számára egyaránt hasznos tájékoztatásul szolgálhatnak.

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4-4 pont kapható az eseményen való részvételért. (A kredit pont érvényesítéséhez mindkét nap külön regisztráció szükséges a helyszínen!)

A Vidékfejlesztési Minisztérium agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára egy szakmai tanácskozáson tette a bejelentést, mely szerint a szőlőültetvények megújítására a fenti összegből 22 millió euró jut, míg a fennmaradó összeg a borászatok beruházási támogatására lesz fordítható.

A baon.hu informácói szerint Feldman Zsolt az elmúlt évi gyengébb termés világtott rá a támogatási források fontosságára a termelés stabilitásának megteremtésében. Emlékeztett arra is, hogy két éve zajlik már az ágazat adminisztrációs terheinek mérséklése, továbbá a tavaly év végén elfogadott hegyközségi törvény is nagyobb rugalmasságot kölcsönöz majd a hegyközségek számára, mellyey sikeresebben tudnak alkalmazkodni a jövőben a piaci változásokhoz.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Budapest Economic Forum 2023
A Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája.
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
EZT OLVASTAD MÁR?