29 millió euró a szőlő- és borágazatba

agrarszektor.hu
Idén 29 millió euró, mintegy 8,5 milliárd támogatás érkezik a hazai bor- és szőlőágazatba Feldman Zsolt elmondása szerint.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A Vidékfejlesztési Minisztérium agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára egy szakmai tanácskozáson tette a bejelentést, mely szerint a szőlőültetvények megújítására a fenti összegből 22 millió euró jut, míg a fennmaradó összeg a borászatok beruházási támogatására lesz fordítható.

A baon.hu informácói szerint Feldman Zsolt az elmúlt évi gyengébb termés világtott rá a támogatási források fontosságára a termelés stabilitásának megteremtésében. Emlékeztett arra is, hogy két éve zajlik már az ágazat adminisztrációs terheinek mérséklése, továbbá a tavaly év végén elfogadott hegyközségi törvény is nagyobb rugalmasságot kölcsönöz majd a hegyközségek számára, mellyey sikeresebben tudnak alkalmazkodni a jövőben a piaci változásokhoz.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Fókuszban a tányérvédelem (x)

A napraforgó termésbiztonsága szempontjából az első kezelés kulcsfontosságú, de nem szabad megfeledkeznünk a tányér védelméről sem, mely a további minőség- és mennyiségmegőrzés záloga.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?