Putyin egymásnak ugrasztja Brüsszelt és Washingtont?

agrarszektor.hu
Hasznot húznak az amerikai vállalatok az orosz embargóból. Miközben a korlátozások nagy problémákat okoznak egyes európai cégeknek, addig az amerikai versenytársaik változatlanul kereskedhetnek orosz partnereikkel. Elemzők szerint Putyin orosz elnök is szítja a feszültséget az Európai Unió és az USA között.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Az uniós cégeknek veszteséget okoz az orosz embargó, ezzel szemben amerikai versenytársaik látványosan növelték bevételeiket - írja az index.hu a Der Spiegelre hivatkozva. A német hetilap szerint ugyanis az amerikai-orosz árucsere 2014-ben 5,6 százalékkal nőtt, így 29,2 milliárd dollárt tett ki, míg az Európai Unió és Oroszország közötti kereskedelem 9,7 százalékkal zuhant és így mintegy 377,3 milliárd euróra csökkent.

A németek is megérezték a kiesést
Mindeközben a német cégek kettős nyomás alá kerültek. Egyrészt küzdenek az Oroszország elleni uniós szankciók hatásaival, másrészt annak következményeivel, hogy a Kreml meghirdette a "Go-East" (irány Keletre!) stratégiát. A lap szerint így a németek egyszerre figyelhetik meg az "ázsiai és amerikai konszernek térhódítását Oroszországban.

Elemzők szerint az eltérő irányú folyamatokról szóló kimutatásokkal Vlagyimir Putyin orosz elnök próbál feszültséget kelteni az Egyesült Államok és az Európai Unió között. Az Oroszországban tevékenykedő európai vállalatokat összefogó Association of European Businesses (AEB) szerint ugyanakkor az amerikaiak erős nyomást gyakoroltak az unióra, hogy a tagországok kemény szankciókat vezessenek be Oroszországgal szemben, miközben ők tovább bővítették Oroszországgal folytatott kereskedelmüket.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?