Azon dolgoznak, hogy minden könnyebb legyen

agrarszektor.hu
Jelentősen csökkenhet a jogszabályok száma, így egyszerűsödhet az uniós Közös Agrárpolitika (KAP). A változtatások az ellenőrzések rendszerét, a termeléshez kötött támogatásokat, a piaci intézkedéseket és a zöldítést érintik majd.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A tervezett szabályozási módosításoknak valódi egyszerűsítést, könnyítést kell jelenteniük mind a gazdáknak, mind az állami adminisztrációnak - jelentette ki Czerván György, az agrártárca államtitkára. Az unió mezőgazdasági és halászati tanácsának legutóbbi ülésén Phil Hogan agrárbiztos közölte, hogy a következő hónapokban újabb egyszerűsítési javaslatokat tesz majd, a vonatkozó uniós jogszabályok száma jelentősen csökkenhet.

 

Válaszokat akar a hazai agrárszektor legégetőbb kérdéseire? Kivételes kapcsolatépítési lehetőségeket keres az agráriumban és az élelmiszeriparban?
Jelentkezzen most a Portfolio kétnapos agrárkonferenciájára!
Agrárszektor 2015: két nap, 60 előadó, 700 résztvevő, és a magyar agrárszektor legforróbb témái


Az egyszerűsítések elsősorban az ellenőrzések rendszerét, a termeléshez kötött támogatásokat, a piaci intézkedéseket, valamint a zöldítést érintik majd. Czerván György szerint a gazdáknak a legtöbb nehézséget a zöldítésre vonatkozó új rendelkezések végrehajtása okozza. Sok esetben logikátlannak tűnik az uniós szabályozás, így például nehezen indokolható, hogy ugyanazon vegetáció miért éppen 20 méter szélességig tekinthető ökológiai jelentőségűnek, és afelett miért nem. Ezen kívül számos más esetben is igény lenne a szabályok egyszerűsítésére, nemcsak a közvetlen kifizetések, hanem az egységes közös piacszervezés és a vidékfejlesztés esetében is.

Újabb intézkedések jöhetnek a húspiacon
A tej- és a sertéságazatban a piaci zavarok enyhítésére nemrégiben elfogadott, 500 millió euró összértékű uniós csomag csak később fejti ki pozitív hatását - vélte Phil Hogan. A sertés magántárolási támogatás javaslatát a Bizottság december 2-án szavazásra bocsátja. Magyarországgal együtt számos tagállam támogatta Belgium kérését, hogy az Európai Bizottság aktív intézkedésekkel segítse azon sertéstermékek oroszországi exportjának újraindulását, amelyek importját kizárólag állategészségügyi okokból függesztette fel az orosz fél. A bizottság ígéretet tett arra, hogy mind technikai, mind politikai szinten igyekszik megoldást találni a problémára, és ebből a célból magas szintű kapcsolatfelvételt tervez az orosz féllel.

 

 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?