A külföldi baromfihúsok ellenőrzését rendelte el a miniszter

agrarszektor.hu
Elrendelte Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az importból származó baromfihúsok fokozott ellenőrzését. Így próbálják kiszűrni a rovarirtó szerrel szennyezett európai termékeket.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az Európai Unió (EU) 21 országába jutott fipronilos rovarirtó szerrel szennyezett tyúktojás, és fennáll a veszélye annak, hogy szennyezett tyúkhús is piacra kerülhetett. Fazekas Sándor szerint az EU élelmiszerbiztonsági és állategészségügyi rendszerét szorosabbra kell fonni, szigorítani kell az előírásokon, és több ellenőrzésre is szükség van ahhoz, hogy az unió élelmiszertermelésébe vetett bizalom megmaradjon, helyreálljon.

A Kossuth Rádió 180 perc című műsorában a miniszter elmondta: Magyarországon valamennyi tételt ellenőrzik, most szennyezett baromfihús és tojás nincs forgalomban. Fazekas Sándor javasolja, hogy a fogyasztók közvetlenül magyar termelőtől és feldolgozótól vásároljanak baromfihúst, illetve győződjenek meg a termékek magyar eredetéről.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?