Újabb négy ország írta alá a szója nyilatkozatot

agrarszektor.hu
Koszovó, Moldova, Macedónia és Montenegró is csatlakozott a korábban létrejött Európai Szója Nyilatkozathoz. A dokumentumot a berlini Nemzetközi Zöld Héten írták alá. A kezdeményezés célja a GMO-mentes szója termesztésének növelése Európában.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A magyar-osztrák-német kezdeményezésre létrejött Európai Szója Nyilatkozatot a berlini Nemzetközi Zöld Hét élelmiszeripari vásáron újabb négy ország - Koszovó, Moldova, Macedónia, Montenegró - minisztere írta alá. A fenntartható és GMO-mentes takarmánynövények termesztése világszerte egyre nagyobb prioritást kap. A kezdeményezéssel nem csak az Európai Unió határain belül, de egész Európában növelnék a GMO-mentes szója termesztését, az európai fogyasztók döntő többsége ugyanis elutasítja a genetikailag módosított élelmiszereket - írja közleményében a Földművelésügyi Minisztérium.

A most aláírt nyilatkozathoz tizennyolc európai állam csatlakozott. A dukomentumot korábban Ausztria, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Horvátország, Lengyelország, Luxemburg, Magyarország, Olaszország, Németország, Románia, Szlovákia és Szlovénia mezőgazdasági minisztere is írta alá.

A Duna-régióban az elmúlt négy évben a GMO-mentes szója termesztése 700 ezer hektárra nőtt. Nálunk az Alaptörvény rendelkezik a GMO mentességről, emellett 2015-ben Magyarország hirdette meg a "Szövetség a GMO-mentes Európáért" kezdeményezést is.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 06:02