Kereskedelmi háború az USA-val: talán elkerülhető

agrarszektor.hu
Az EU kereskedelmi biztosa, Cecilia Malmström igyekszik minden alkalmat megragadni, hogy elhárítsa Európa és Amerika kereskedelmi háborúját. Asztalhoz ültette Amerika és Japán kereskedelmi megbízottjait az acélvitában. Az apropót Donald Trump pénteki Twitter-üzenete adta.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Múlt szombaton, a genfi WTO-tanácskozás előtt Cecilia Malmström asztalhoz invitálta az USA és Japán kereskedelmi vezetőjét, hogy beszéljenek a világ acéltúltermeléséről. A svéd biztosasszony nem titkolt célja az volt, hogy az USA vegye ki védelmi szövetségesét az acél- és alumíniumexportot sújtó büntetővámok hatálya alól.

A sikerre Donald Trump pénteki Twitter-üzenete adott reményt, miszerint Ausztráliára nem vonatkoznak az új kereskedelmi és védelmi szövetség büntetővámjai. Ami működik Ausztráliával, az miért ne működhetne az USA transzatlanti szövetségesével? - tették fel a kérdést szombaton Robert E. Lighthizernek.

MTI/EPA/AAP/Dean Lewins


Az USA kereskedelmi megbízottja, valamint Japán gazdasági és kereskedelmi minisztere, Hiroshige Seko végül egy közös nyilatkozatot adtak ki az európai kereskedelmi biztossal. Eszerint a jövőben közösen tárják fel a túltermelés okait, és harcolni fognak az állami szubvenciók és egyéb versenyelőnyök leépítéséért. E célból a WTO, a G7-ek és a G20-ak, valamint az OECD monitoring-rendszereit is erősíteni kell.

EZ IS ÉRDEKELHET
A tanácskozás Európa oldaláról óvatos optimizmust gerjesztett: "Az Európai Unió Amerika szorosan együttműködő biztonságpolitikai és kereskedelmi partnere, az ilyen jellegű intézkedések nem vonatkozhatnak rá" - nyilatkozta Malmström, egyúttal jelezte, hogy a héten tovább folynak a tárgyalások az ügyben.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 23. 13:31