Súlyos lépést tett Bulgária: június végéig tilalom lépett életbe az országban

Súlyos lépést tett Bulgária: június végéig tilalom lépett életbe az országban

MTI
Bulgáriában hétfőn hatályba lépett az ukrán mezőgazdasági termékek június végéig szóló importtilalma, amelyben azonban kivételt képez az árutranzit. Az ellenőrizetlen, vámmentes ukrán gabona importja miatt már Lengyelország, Szlovákia és Magyarország is ideiglenes behozatali tilalmat rendelt el.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Már a szabályozás hatályba lépésének első napján a növényi olajok és olajtermékek termelői szövetsége kifogásolta azt, mert egyebek között a napraforgómagra is kiterjed. Jani Janev, a szövetség elnöke a közszolgálati rádiónak nyilatkozva elmondta: nehézségekre számítanak a szerződéses kötelezettségek teljesítésében.

Nem voltunk felkészülve egy ilyen helyzetre

- hangsúlyozta. Galab Donev ügyvivő miniszterelnök a múlt héten éppen a helyi termelők védelmével indokolta az intézkedést. A szabályozás mintegy húsz, vámmentes ukrán mezőgazdasági terméket érint, így a többi között gabonát, tejet, zöldséget, gyümölcsöt és hústermékeket.

A bolgár gazdák március végén háromnapos tiltakozó akciót tartottak az importált ukrán gabona miatt. A tiltakozók mindenekelőtt a búza és a napraforgó behozatalának leállítását követelték, mert véleményük szerint az ukrán termékek alacsony ára versenyképtelenné teszi a bolgár gabonát.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?