Itt vannak a kormány új intézkedései: ez vár a gazdákra Magyarországon

Itt vannak a kormány új intézkedései: ez vár a gazdákra Magyarországon

MTI
A kormány az ötpontos agrár intézkedési csomagjában teljes körű bejelentési kötelezettséget írt elő az Ukrajnából behozatali tilalom alá eső termékekre. Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) elnöke hétfőn az M1 aktuális csatornán hangsúlyozta, a regisztráció nemcsak a vevőkre, hanem a szállítmányozókra is vonatkozik az áru teljes nyomonkövetése érdekében.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Azzal kapcsolatban, hogy a kormány az Agrár Széchenyi Kártyánál 2026-ig további 45 milliárd forintot biztosít az agrártermelőknek, Jakab István kifejtette, a nemzetközi versenyképességhez, a minőségi termeléshez jelentős fejlesztések szükségesek az agráriumban. A Magosz elnöke jelezte, a Magyar Államkincstár május 31-ig kifizeti a terület- és állatalapú támogatásokat. Múlt héten megindult a folyamat gyorsítása, 50 milliárd forintos csomagot már kifizettek, május végéig pedig további 300 milliárd forint jut el a gazdákhoz.

Jakab István szerint jelentős versenyelőnyt jelent a magyar gazdák számára, hogy a felhasznált gázolaj után évente befizetett adó visszaigényelhető részét a kormány 90 százalékra emelte. Ez újabb egymilliárd forint éves többlettámogatást hozhat az ágazatnak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?