Itt vannak a kormány új intézkedései: ez vár a gazdákra Magyarországon

Itt vannak a kormány új intézkedései: ez vár a gazdákra Magyarországon

MTI
A kormány az ötpontos agrár intézkedési csomagjában teljes körű bejelentési kötelezettséget írt elő az Ukrajnából behozatali tilalom alá eső termékekre. Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) elnöke hétfőn az M1 aktuális csatornán hangsúlyozta, a regisztráció nemcsak a vevőkre, hanem a szállítmányozókra is vonatkozik az áru teljes nyomonkövetése érdekében.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Azzal kapcsolatban, hogy a kormány az Agrár Széchenyi Kártyánál 2026-ig további 45 milliárd forintot biztosít az agrártermelőknek, Jakab István kifejtette, a nemzetközi versenyképességhez, a minőségi termeléshez jelentős fejlesztések szükségesek az agráriumban. A Magosz elnöke jelezte, a Magyar Államkincstár május 31-ig kifizeti a terület- és állatalapú támogatásokat. Múlt héten megindult a folyamat gyorsítása, 50 milliárd forintos csomagot már kifizettek, május végéig pedig további 300 milliárd forint jut el a gazdákhoz.

Jakab István szerint jelentős versenyelőnyt jelent a magyar gazdák számára, hogy a felhasznált gázolaj után évente befizetett adó visszaigényelhető részét a kormány 90 százalékra emelte. Ez újabb egymilliárd forint éves többlettámogatást hozhat az ágazatnak.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?