Itt vannak a kormány új intézkedései: ez vár a gazdákra Magyarországon

Itt vannak a kormány új intézkedései: ez vár a gazdákra Magyarországon

MTI
A kormány az ötpontos agrár intézkedési csomagjában teljes körű bejelentési kötelezettséget írt elő az Ukrajnából behozatali tilalom alá eső termékekre. Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) elnöke hétfőn az M1 aktuális csatornán hangsúlyozta, a regisztráció nemcsak a vevőkre, hanem a szállítmányozókra is vonatkozik az áru teljes nyomonkövetése érdekében.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Azzal kapcsolatban, hogy a kormány az Agrár Széchenyi Kártyánál 2026-ig további 45 milliárd forintot biztosít az agrártermelőknek, Jakab István kifejtette, a nemzetközi versenyképességhez, a minőségi termeléshez jelentős fejlesztések szükségesek az agráriumban. A Magosz elnöke jelezte, a Magyar Államkincstár május 31-ig kifizeti a terület- és állatalapú támogatásokat. Múlt héten megindult a folyamat gyorsítása, 50 milliárd forintos csomagot már kifizettek, május végéig pedig további 300 milliárd forint jut el a gazdákhoz.

Jakab István szerint jelentős versenyelőnyt jelent a magyar gazdák számára, hogy a felhasznált gázolaj után évente befizetett adó visszaigényelhető részét a kormány 90 százalékra emelte. Ez újabb egymilliárd forint éves többlettámogatást hozhat az ágazatnak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2024. május 20. 14:06